23948sdkhjf

Branchen skriger efter arbejdskraft - men tusinder kan ikke få lov at gå op i tid

Det er næppe nogen stor nyhed for læserne af indeværende medie, at der er vanskeligheder med at finde folk til at arbejde i plejesektoren, og at bemandingssituationen de kommende år kan blive endnu værre i takt med, at der kommer flere ældre de kommende år.

Her kunne en oplagt løsning at få flere ansatte fra deltid til fuldtid, men det er lettere sagt end gjort, viser en ny undersøgelse fra Foa.

Her lyder det blandt andet, at 59 procent af de deltidsansatte, som gerne vil gå op i tid, har fået afslag på det fra deres arbejdsgiver. Den diskrepans kan forbundsformand i Foa, Mona Striib, ikke se fidusen i.

- Det virker helt barokt, at vi står med et arbejdsmarked, der er stort set støvsuget for arbejdskraft, og så er der samtidig fagligt dygtige mennesker, der bliver fastholdt i deltidsstillinger, selv om de gerne vil lægge flere timer på deres arbejde, siger forbundsformanden i en pressemeddelelse fra Foa.

Ifølge undersøgelsen er det cirka en ud af fem deltidsansatte, som gerne vil gå op i tid, og ifølge Mona Striib bør de kunne få lov at udfylde de huller, som bliver større og større.

- Man skulle jo tro, det var gefundenes Fressen (noget, der rigtig kommer én tilpas, red.) for arbejdsgiverne, at der er ansatte, der vil arbejde mere, når nu vi står i så voldsom en rekrutteringskrise, som vi gør. At arbejdsgiverne ligefrem kan finde på at takke nej endda til så mange medarbejdere, der vil have flere timer, viser med al tydelighed, at vi har brug for at indføre en ret til at arbejde fuldtid, siger Mona Striib.

Forbundsformanden understreger, at det naturligvis fortsat skal være en mulighed at arbejde deltid, men at den mulighed ikke skal stå i vejen for, at folk kan få lov at arbejde fuldtid.

- Det skal være muligt at arbejde deltid, fordi det i perioder af tilværelsen kan være nødvendigt for den enkelte. Men det skal være en ret at arbejde fuldtid. Samfundet går glip af uhyrligt store mængder arbejdskraft, siger Mona Striib.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079