23948sdkhjf

Skoleelever ansættes på plejehjem: Kan ikke få armene ned

Efter lang tids forarbejde er Frederikshavn Kommune klar med en mindre revolution: En række unge mellem 13 og 17 år skal ansættes i et fritidsjob på kommunens plejecentre.

De unge skal ikke udføre plejeopgaver, men skal sprede hygge omkring de ældre - for eksempel ved at spille spil, sludre, gå tur, læse højt eller måske bare holde i hånd.

Anne Mette Østergaard Larsen er leder af plejecentret Ankermedet i Skagen, og hun har været med til at forme det nye projekt.

- Hovedformålet er at skabe interesse for social- og sundhedsfaget. Fremover bliver der mange flere ældre i kommunen, og derfor bliver der mangel på denne faggruppe. På den her måde kan de unge få et indblik i et fag, som handler om meget andet end bare at skifte ble, siger Anne Mette Østergaard Larsen.

En vigtig gevinst
En anden vigtig gevinst ved det nye projekt er, at beboerne på plejecentrene pludselig får en mulighed for at få kontakt til en ung.

- De unge kommer til at udføre den sociale del af plejen, som det faste personale sjældent har overskud til. Og som nok aldrig får det, siger Anne Mette Østergaard Larsen.

Når projektet er aftalt helt på plads med fagforeningen FOA, vil Frederikshavn Kommune slå fra to til fire stillinger op i en jobannonce. Herefter vil ansøgerne komme til samtale, og de udvalgte unge vil blive ansat i et fritidsjob til en overenskomstmæssig løn.

Senere vil projektet blive udvidet, og meningen er, at alle ældrecentre i kommunen skal have unge ansat.

Udover at de unge får en tæt kontakt til beboerne, bliver der også lejlighed til at få et indblik i den medarbejderstab, der findes på ældrecentrene, som for eksempel social- og sundhedshjælper/assistent, sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter.

Det er så godt
Hanne Andersen er formand for ældrerådet i Frederikshavn Kommune, og hun har svært ved at få armene ned.

- Det er så godt det her. De ældre får lidt mere opmærksomhed, end de er vant til, fordi det faste personale altid har travlt. Og de unge får en chance for at lære ældre mennesker at kende, og på den måde lærer de unge for eksempel at lytte. Samtidig tror jeg, at de unge har godt af at se, hvordan det er at blive gammel. Det her er en god ordning for alle parter, siger Hanne Andersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25