23948sdkhjf

3D-scanner revolutionerer støttestrømpearbejde i jysk kommune

Hedensted Kommune først i landet med innovativ teknologi til opmåling

Hedensted Kommune har som den første i Danmark implementeret en 3D-scanner til opmåling af støttestrømper.

Den nye teknologi letter arbejdet for hjemmesygeplejersker og forbedrer oplevelsen for borgerne. Scanneren kan håndtere cirka halvdelen af de årlige opmålinger i kommunen, hvilket svarer til over 200 tilfælde. Dette antal forventes at stige i takt med, at teknologien bliver mere udbredt.

Det oplyser Hedensted Kommune i en pressemeddelelse.

- Der er et rigtigt stort potentiale i forskellige former for velfærdsteknologi. Her spiller vores medarbejdere en vigtig rolle, for det er dem, der kender udfordringerne bedst. Det så vi også her, hvor det var en af vores sygeplejersker, der fik den konkrete idé og gik til sin leder med den. Det er guld værd, både i forhold til at få arbejdet med den konkrete løsning med 3D-scanneren, men også som inspiration til andre i Hedensted Kommune og resten af pleje- og sundhedsområdet, hvor vi skal gøre tingene smartere og bedst muligt for borgerne, udtaler Rikke Lund, sygeplejefaglig konsulent i Hedensted Kommune.

Produkt af teknologi-strategi

Implementeringen af 3D-scanneren er resultatet af et samarbejde mellem kommunen og virksomheden Medi Danmark. Projektet udspringer af kommunens strategi for velfærdsteknologi, "Sammen tør vi teknologi", som sigter mod at skabe innovation tæt på opgaverne med input fra frontlinjemedarbejdere.

- Vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger fra vores borgere, som synes, at det er nemmere og mere praktisk at blive scannet. Og så er flere af vores erfarne sygeplejersker glade for, at de kan skåne deres rygge og knæ. En sidegevinst ved det er jo også, at vi i højere grad kan fastholde dem i Hedensted Kommune og på arbejdsmarkedet, fordi det fysisk krævende arbejde lettes, udtaler Lone Bockhoff, leder af Center for visitation og hjælpemidler i Hedensted Kommune.

Fakta

  • Hedensted Kommune laver hvert år opmålinger til ca. 400 par kompressionsstrømper – de fleste til ældre borgere. I takt med at antallet af ældre borgere stiger, forventes andelen af borgere, der bruger støttestrømper at stige.
  • Indtil videre kan 3D-scanneren primært bruges til de borgere, som selv kan stå op under en opmåling.
  • Pilotprojektet har vist, at den nye 3D-scanner både sparer tid, letter det fysiske arbejde og giver borgerne en bedre oplevelse, når der skal måles op til strømperne.
  • Projektet er en udspringer af Hedensted Kommunes strategi for velfærdsteknologi "Sammen tør vi teknologi", der netop sigter mod, at skabe innovation tæt på opgaverne og med deltagelse og idéer fra de medarbejdere, som løser opgaverne i det daglige.

Kilde: Hedensted Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.195