23948sdkhjf

Medtech-startup går konkurs: - Vi er blevet en del af de triste statistikker

"Vi lykkedes desværre ikke med at komme i mål med vores investeringsrunde inden december 2023, og vi er derfor blevet en del af de triste statistikker om startups, der går konkurs."

Sådan skriver teknologi-virksomheden Zenzetech i et opslag på Linkedin, og konkursen bekræftes af et opslag i Statstidende.

Zenzetech, der står bag en digital indlægssål til parkinsons-patienter, har siden sidste år forsøgt at rejse penge til at komme i mål med de sidste godkendelser og tests, før produktet kunne komme på markedet, men så langt nåede de ikke.

De to stiftere, Christian Bygballe Haahr og Magdalena Paul, skriver videre i opslaget, at de fire år med Zenzetech har været enormt lærerige, at de er stolte over projektet samt at de glæder sig til næste eventyr.

Om Zenzetech

  • Zenzetech har udviklet en digital indlægssål, der skal forbedre livskvaliteten hos patienter med kronisk neurologiske sygdomme ved at informere om, hvor velmedicineret patienten er og gennem en digital logbog sikre, at lægen kan give den rette medicindosis.
  • Sålen måler på patientens gang og sender trådløst data, som bearbejdes med algoritmer og kunstig intelligens, herunder informationer om blandt andet hastighed, skridtlængde og asymmetrisk gangart.

Kilde: Zenzetech

Investorer holder sig tilbage

På MedtechNews har vi tidligere beskrevet miljøet for medtech-startups, der er i færd med at rejse kapital. For manges vedkommende er lange ventetider på MDR-godkendelser en faktor, der holder investorerne tilbage.

Det fortalte Stellan Nørreskov Wulff, chef for politik og kommunikation hos Medicoindustrien, og lagde netop vægt på, at flere investorer ville være tilbageholdende, når de mindre virksomheder fortsat var i venteposition.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.425