23948sdkhjf

DI: Sådan bør pengene til dansk life science bruges

Dansk Industris underdirektør og chef for DI Life Science, Peder Søgaard-Pedersen, mener, regeringen bør prioritere udvikling og udbredelse af danske løsninger til udlandet i deres finanslovsplaner

- Det er helt rigtigt set af regeringen at prioritere en ny life science strategi, da industrien i dag er en af de største vækstmotorer i dansk økonomi, men samtidig er den globale konkurrence steget kraftigt de seneste år ovenpå coronapandemien. 

Sådan siger chef for DI Life Science, Peder Søgaard-Pedersen til MedTechNews som reaktion på regeringens finanslovsudspil, der foreslår at tilføre 100 mio. kroner årligt til den nye danske life science strategi.

Han anbefaler, at man forvalter pengene med fokus på særligt to områder. Det ene handler om samarbejdet mellem industrien og det offentlige.

- Den kommende life science strategi skal fokusere på for alvor at løse sundhedsvæsenets store udfordringer. Vi bliver flere patienter og færre til at behandle dem. Det kræver nytænkning og tæt samarbejde med industrien. Der findes allerede et hav af digitale løsninger og effektive behandlinger til fremtidens sundhedsvæsen. Nu har vi brug for, at de rent faktisk bliver brugt i sundhedsvæsenet og skaleret på tværs af regioner og kommuner, siger Peder Søgaard-Pedersen.

Det andet fokus handler om at få de danske løsninger ud over grænserne.

- Derudover foreslår vi, at sundhedsdiplomatiet styrkes gennem en sundhedsambassadør, som vi kender det fra klimaområdet. En ambassadør kan være med til at udbrede de mange løsninger til resten af verden, der står med samme sundhedsudfordringer med stigende antal kronikere og færre hænder i fremtiden, siger han.

Og så er det vigtigt for underdirektøren, at man også har fokus på virksomheder, der er på vej frem.

- Hvis Danmark for alvor skal op i verdensklasse, kræver det et stærkere fokus på vækstlaget i life science industrien. Så vi kan udvikle den næste LEO, Lundbeck og Novo. Det gælder fx vores innovative virksomheder, der udvikler sundhedsteknologi og hele biotekbranchen, der leverer fundamentet til de fleste nye behandlinger, siger Peder Søgaard-Pedersen.

Forslag på erhvervsområdet til finansloven:

  • Der afsættes i alt 1,5 mia. kr. i 2024-2027 til styrkelse af rammevilkårene for danske iværksættere. 
  • Der afsættes 50 mio. kr. årligt i 2024-2027 til at understøtte udviklingen af kvanteteknologi i Danmark. 
  • Der afsættes 100 mio. kr. årligt i 2024-2027 til en ny life science-strategi. 
  • Der afsættes i alt 180 mio. kr. til bæredygtig udvikling af dansk turisme og store sportevents til afholdelse i Danmark.

Kilde: Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093