23948sdkhjf

Demant lukker forretningsdel og fyrer

Høreapparatselskabet Demant afvikler sin gamingforretning, og fyrer i den forbindelse 40 medarbejdere

Gaming-markedet kan være svært at træde ind på, og det må også den danske høreapparatgigant Demant nu sande.

Derfor vil de gradvist afvikle deres gaming-forretning efter en periode med "svagere end ventede resultater drevet af svage markedsforhold".

Det oplyser koncernen i en fondsbørsmeddelelse.

Afviklingen betyder samtidig, at en række medarbejdere i virksomheden skal se sig om efter et nyt arbejde. Det fortæller Demants pressechef til MedWatch.

Vi kan oplyse, at ca. 40 medarbejdere bliver berørt, hvoraf majoriteten skal finde et nyt arbejde,” skriver pressechef i Demant, Trine Kromann-Mikkelsen, i en mail til MedWatch.

Vil spare på driftsomkostninger

Da Demants halvårsregnskab blev offentliggjort for nylig fremgik det, at virksomheden indtil nu i 2023 har oplevet stærk vækst på høreapparatområdet, som samtidig fik virksomheden til at sætte forventningerne til resten af årets organiske vækst op fra 6-10 procent til 11-14 procent.

Af halvårsregnskabet fremgik det også, at Demants forretningsområde Communications, som headset- og gamingdelen hører under, havde klaret sig dårligere end forventet.

Demant valgte tilbage i 2020 at separere headsetforretningen under navnet EPOS, der både omfatter gaming-headsets og headsets til erhvervsbrug, Enterprise Solutions.

Gaming-delen har været præget af et svingende marked, fortæller topchef Søren Nielsentil Electronic-Supply.

Enterprise Solutions,  har derimod vist sig at have potentiale for fremtidig vækst, hvorfor Demant holder fast i den del af EPOS-brandet.

Demant forventer, at gaming-forretningen vil være afviklet i løbet af næste år. Afviklingen vil ifølge selskabet føre til, at driftsomkostningerne i Demants Communications-segment i 2024 vil ligge på 450-500 millioner kroner - i 2022 var tallet på den gode side af 700 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109