23948sdkhjf

Høreapparatgigant skruer forventningerne i vejret efter første halvår

Demant A/S forventer at lande et noget højere driftsresultat som følge af en stærk vækst i omsætningen

Resultaterne af første halvår af 2023 får nu den danske høreapparatgigant Demant A/S til at højne forventningerne til resten af året.

Det fremgår af selskabets halvårsrapport, der netop er blevet offentliggjort. Det skriver Nasdaq. 

- Baseret på de meget stærke resultater, vi har opnået i den første del af året, på højere forventninger til væksten i høreapparatmarkedet og på vores ambitiøse planer for resten af året glæder det mig, at vi nu kan øge vores forventninger til helåret, siger Søren Nielsen, koncernchef og administrerende direktør for Demant i selskabsmeddelelsen.

Driftsresultatet (EBIT) lander i første halvår på 2.014 mio. kr. mod 1.588 mio. kr. på samme tid sidste år, og det får Demant til at sætte barren højt for resten af året.

Demant har i første halvår opnået en omsætningsvækst på 17 procent, og den er, ifølge halvårsrapporten, primært drevet af øgede markedsandele i Hearing Healthcare, som er ét af virksomhedens fem områder: Hearing Care, Hearing Aids, Hearing Implants, Diagnostics og Communications. 

Selskabet forventer en organisk vækst på 11-14 procent for resten af året, hvilket man tidligere havde estimeret til 6-10 procent. Driftsresultatet (EBIT) forventer man lander på 4.000-4.400 mio. kr. , hvilket man tidligere havde sat til 3.800-4.200 mio. kr.

Det er særligt forventningen om, at høreapparatmarkedet vil vokse hurtigere end man først havde antaget, der skal drive væksten, lyder det i selskabsmeddelelsen.

Skyldes fokus og nye lanceringer

Ifølge direktøren skyldes det første halvårs resultat flere områder, som virksomheden har fokuseret på.

- Vi er meget tilfredse med den generelle udvikling i Demant-koncernen i første halvår takket være flotte resultater i alle forretningsområder i vores Hearing Healthcare-segment. Meget høje vækstrater og et solidt driftsoverskud er resultatet af skarpt kundefokus, individuel hørebehandling og højt niveau af produktinnovation, hvilket de meget succesfulde lanceringer af nye højkvalitetshøreapparater i alle brands også viser. Med features, som giver præcis og afbalanceret lyd, har høreapparatet Oticon Real fået en historisk god modtagelse af både kunder og brugere, lyder det fra Søren Nielsen, koncernchef og administrerende direktør for Demant, i selskabsmeddelelsen på Nasdaq.

Hvor væksten på høreapparatområdet nåede uventede højder, så klarede området Communications sig ringere end ventet. Communications dækker over Demants produktion af professionelle gaming-headset og erhvervsløsninger til kommunikation.

Demant kalder selv resultatet for Communications for skuffende. Den organiske vækst var -16 procent i andet kvartal. Demant forventer, den negative vækst på det område vil fortsætte igennem hele 2023, skriver de i selskabsmeddelelsen. 

"Vi forventer, at vores Communications-segment i 2023 vil opleve negativ organisk vækst og levere et EBIT, som er mere negativt end niveauet i 2022," lyder det.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126