23948sdkhjf

Sygehusfusion skal sætte skub på nytænkning

En fusion mellem Nykøbing Falster Sygehus og Sjællands Universitetshospital skal give bedre muligheder for innovation, udvikling og forskning, ifølge regionsdirektør Annemarie Zacho-Broe

Sjællands Universitetshospital skal være det bedste til at udvikle, forske og innovere inden for de folkesygdomme, som flest fejler.

Det er idéen bag fusionen mellem Nykøbing Falster Sygehus og Sjællands Universitetshospital, som Region Sjællands regionsråd netop har vedtaget.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Det betyder samtidig, at en ny regional innovationsenhed skal placeres på Nykøbing Falster Sygehus, skriver regionen i pressemeddelelsen. 

-  Den gode nytænkning af opgaveløsning og innovation, der er i Nykøbing Falster, skal tænkes ind i Sjællands Universitetshospitals unikke profil og stærke forskningsorganisation, udtaler regionsdirektør Annemarie Zacho-Broe i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det fusionerede sygehus vil komme op og spille på endnu større tangenter både i Køge, Roskilde og i Nykøbing til glæde for patienterne. Nu skal fusionen gennemføres med tæt involvering af medarbejderne på Nykøbing F. Sygehus og Sjællands Universitetshospital. Der skal udvikles stærke faglige miljøer, som vil komme patienterne til gode og blive flagskibe i udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen i Region Sjælland, udtaler Annemarie Zacho-Broe.

Et af de største akutsygehuse

Fusionen skal desuden sikre stærke faglige miljøer og give bedre muligheder for rekruttering, skriver Region Sjælland i pressemeddelelsen.

Sjællands Universitetshospital har taget den første nye fløj på deres nye sygehusbyggeri Køge i brug. Og Nykøbing F. Sygehus får moderniseret sygehusets fysiske rammer med et budget på over 500 millioner kroner, hvilket blandt andet omfatter et byggeri med162 nye enesengs-stuer, lyder det i pressemeddelelsen.

De fusionerede sygehuse vil fortsat være placeret i Nykøbing Falster, Køge og Roskilde og have samme optag af patienter i fremtiden som i dag. Med i alt 7000 medarbejdere bliver der tale om et af Danmarks største akutsygehuse.

Den nye fælles sygehusledelse af Sjællands Universitetshospital og Nykøbing F. Sygehus vil bestå af sygehusdirektør Ricco Norman Dyhr, vicedirektør Helle Charlotte Gaub, vicedirektør Peder Gunner Fabricius, vicedirektør Susanne Lønborg Friis samt vicedirektør Morten Eklund Ziebell.

Fusionen bliver gennemført 1. januar 2024.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08