23948sdkhjf

Vildt-påkørsel: Hjemmeplejen i Thy redder Bambis mor

Hvert år trafikdræber hjemmeplejen i Thy en betydelig mængde vildt, når de besøger fjerntliggende beboelse i de øde dele af Nordjylland. Mindst 6-8 stykker bliver det til om året. Det skriver Fagbladet FOA.

Et stykke vildt er ofte nogens mor, og da betyder en påkørsel en jul i sult for et lille, ensomt rålam. Måske betyder det ingen jul overhovedet.

Men i Thy er julen reddet: “Det er i virkeligheden ret fantastisk,” siger Knud Skov til Fagbladet FOA. Skov er servicetekniker Thy-hjemmeplejen, og han uddyber: “Jeg har selvfølgelig ingen beviser rent videnskabeligt – andet end at antallet uheld er faldet markant her hos os.”

I år er det et enkelt stykke vildt, som er blevet påkørt af hjemmeplejen. Knud Skov har nemlig på alle biler monteret vildtfløjter - en lille sort plastik-dims til en halvtredser. Den fløjter på ultralydsfrekvenser, som kun vildt kan høre.

Vigtigst er det selvfølgelig, at plejepersonalet er forskånet for påkørslerne. Jyden, og særligt nordjyden, er stærk og sej, men alligevel: “Hvis man er kørt på et dyr, så er man jo ramt psykisk i et stykke tid. Rådyr og krondyr er jo ikke små dyr,” siger servicetekniker Skov.

Thy-hjemmeplejen har fløjtet i tre år, og skeptikerne er indtil videre overbevist.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079