23948sdkhjf

Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund

Niels Kallehave har, efter 25 år som teknisk assistent, skiftet samarbejdet med kolleger i Indien ud med en hverdag på et plejecenter i Hadsund. 

Det sker på baggrund af et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune og SOSU Nord, der skal rekruttere nye medarbejdere til kommunens plejecentre og Hjemmeplejen.

- Det er gået over alt forventning. På det seneste forløb deltog 25 i introduktionsmøde, hvoraf 16 gik videre til praktik og undervisningsforløb. Af disse valgte syv at søge ind på en SOSU-uddannelse, så vi er meget tilfredse, fortæller Pernille Vestergaard Jensen, konsulent på SOSU Nord, i en pressemeddelelse.

En af de syv, der valgte at søge ind på grundforløb ved SOSU Nord i Hobro, er Niels Kallehave, som fortæller, at det ikke lå i kortene, at han skulle ende inden for plejesektoren.

- Men gennem SOSU-klar fik jeg øjnene op for en helt ny hverdag, som er fyldt med glæde og taknemmelighed, uddyber han i pressemeddelelsen.

Baggrund

SOSU-klar er et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune og SOSU Nord. Samarbejdet har til formål at rekruttere social- og sundhedsassistenter og -hjælpere til Mariagerfjord Kommune.

Der udbydes årligt to SOSU-klar forløb. Konkret består forløbet af et introduktionsmøde, hvor Virksomhedsservice headhunter relevante kandidater. Herefter er der tilbud om en fire ugers praktik på enten plejecenter- eller hjemmeplejeområdet i Mariagerfjord Kommune.

Efter praktikforløbet er der undervisningsforløb, hvor der tilbydes AMU-uddannelser indenfor for eksempel hygiejne, kommunikation og ergonomi. Undervisningsforløbet foregår hos SOSU Nord i Hobro.

Efter kursisterne har gennemført et SOSU-klar forløb, er de kvalificeret til enten at søge ind på grundforløb 2 eller at søge job inden for plejeområdet.

Niels Kallehave fortsætter med at fortælle, at han gennem praktikforløb på Plejecenter Skovgården fik vakt interessen for at specialisere sig inden for psykiatri og at arbejdet med mennesker tog ham med storm.

Der er på landsplan et særligt fokus på rekruttering og fastholdelse af personale på blandt andet ældreområdet og derfor glæder det også Mariagerfjord Kommunes rekrutterings- og fastholdelseskoordinator, at SOSU-klar forløbet er et vellykket samarbejde:

- Det er unikt, at vi her i Mariagerfjord kan tilbyde både praktikforløb og undervisningsforløb. Vores mål er at inspirere nogle dygtige personer til at søge SOSU-vejen og det er en rigtig god mulighed for, at vi kan vise vores attraktive arbejdspladser frem for potentielle kommende medarbejdere, fortæller Lotte Quist Glinvad.

Det nyeste SOSU-klar holds kursister er i øjeblikket på skolebænken efter at have tilbragt oktober måned inden for kommunens ældreområde. Når undervisningsforløbet afsluttes i starten af det nye år, er håbet, at de 12 deltagere har fået lyst til at søge videre på uddannelsen til social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper, som allerede optager elever fra midt januar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064