23948sdkhjf

Medicin forsvinder fra plejehjem - fremmed mand anholdt

En mand blev taget på fersk gerning, da han rodede i ting hos dement mand

En pårørende var på besøg hos en beboer på Marienlund Plejecenter i Silkeborg søndag, da han så en mand gå og rode i skabe i lejligheden overfor. Han gik herefter over og konfronterede ham, skriver TV 2 Østjylland.

- Manden siger, at han leder efter en, som hedder Frank. Hvis man går ind til en borger, som er dement, så er det nok ikke det bedste sted at lede, siger politikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg Lasse Ivanøe.

Vidnet tog sin telefon frem og tog billeder af manden, som kort efter gik sin vej. Herefter ringede han til politiet.

Beboeren var en 87-årig dement mand, som nægtede at kende til personen. Men da politiet så billedet af manden, kunne de genkende ham i forbindelse med andre sammenhænge.

- De opsøger ham på bopælen og konfronterer ham med hændelsen, og han erkender, han var på stedet, men han fortæller, det var fordi, han var gået forkert, siger politikommissær Lasse Ivanøe til TV2 Østjylland.

Politiet har alligevel sigtet den 47-årige mand for forsøg på tyveri.

På et andet plejecenter i kommunen, Søvangen Plejecenter i Ans, har de flere gange oplevet, at beboernes medicin er forsvundet.

I juni forsvandt der medicin fra en beboer, og det samme oplevede de igen i sidste uge.

- Sagerne om stjålet medicin er politianmeldt. Vi følger de gældende retningslinjer for håndtering af medicin, siger områdeleder Stine Nielsen til TV2 Østjylland.

Begge gange har det været såkaldt risikomedicin – morfinlignende præparater, som er blevet stjålet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08