23948sdkhjf

Ny underviser skal styrke forskning i aldring og demens

- Forskning i aldring og demens i et teknologisk perspektiv bidrager til at skabe et borgernært og teknologiunderstøttet sundhedsvæsen, som bliver bedre i stand til at understøtte sund aldring og et liv med demens.

Det mener Lars Peter Bech Kjeldsen, som er forskningschef, ph.d., og MSO for rektor på VIA University College, der derfor glæder sig over, at centeret per 1. oktober har ansat Christina Vestergård som ny docent. Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Kommer fra Aarhus Universitet

Christina Vestergård kommer fra en stilling som post.doc. og forsker på Aarhus Universitet, hvor hun også har gennemført sin ph.d. Her har hun været tilknyttet en række nationale og internationale projekter om menneske-robot interaktion og brugen af såkaldt sociale robotter.

- Jeg har arbejdet tværfagligt med interaktionen mellem menneske og teknologi i mange sammenhænge og altid med et særligt fokus på etik. Jeg glæder mig til at arbejde med den praksisnære forskning, som er central på VIA, og jeg ser især frem til at indgå i nye tværfaglige samarbejder mellem uddannelse, praksis og forskning i relation til aktuelle problemstillinger, hvor teknologien spiller en rolle, siger Christina Vestergård, som er uddannet cand.mag. i etnografi og social antropologi.

Vigtigt område for studerende og professionelle

I stillingen som docent på Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi bliver hun tilknyttet både Program for demens og Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik – med fokus på aldring. Og området er vigtigt, både for de sundhedsstuderende på VIA samt for den professionelle praksis, de uddannes til, mener Lars Peter Bech Kjeldsen.

- Forskning i aldring og demens styrker såvel de studerendes som de sundhedsprofessionelles viden på området. Samtidig skal forskningen udføres i et samspil med borgere, patienter, teknologi og offentlige og private aktører, hvilket er netop det, der karakteriserer forskning på professionshøjskolerne, siger forskningschefen.

Bor i Knebel – arbejdsplads på Aarhus N

Christina Vestergård får arbejdssted på VIA Campus N i Aarhus, men med samarbejder på alle VIAs campusser med sundhedsfaglige uddannelser i Region Midtjylland. Hun er 53 år og bor på Mols med sine 3 børn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093