23948sdkhjf

Sygeplejeuddannelse undgår lukning

Som en konsekvens af regeringens plan "Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark" stod Aarhus Universitets kandidatuddannelse i Emdrup i København til at lukke, men det har Aarhus Universitet og RUC nu fundet en løsning på.

RUC overtager uddannelsen fra Aarhus Universitet, så kandidatuddannelsen fremover kommer til at ligge tæt på hospitalet i Roskilde. Det oplyser RUC i en pressemeddelelse.

I den kommende tid vil Roskilde Universitet desuden afsøge mulighederne for samarbejde med kliniske miljøer i både Region Sjælland og Region Hovedstaden, for eksempel i forbindelse med specialer eller andre projektforløb.

Aftalen betyder, at Aarhus Universitet ikke længere optager studerende på kandidatuddannelsen i sygepleje i Emdrup, og at 16 medarbejdere sammen med de nuværende cirka 170 studerende på uddannelsen overdrages fra Aarhus Universitet til Roskilde Universitet per 1. februar 2023.

Lise Wogensen Bach, prodekan for uddannelse ved Health på Aarhus Universitet, glæder sig over, at det er lykkedes de to universiteter at nå frem til en aftale, der sikrer uddannelsens fremtid og varetager både studerendes og medarbejderes interesser.

- Vi er glade for aftalen, som varetager vores medarbejderes og vores studerendes interesser. Det har været et kardinalpunkt for os i hele forløbet, at alle skulle behandles ordentligt, og jeg ønsker de medarbejdere og studerende, vi nu skal tage afsked med på Aarhus Universitet, alt det bedste i deres nye rammer i Roskilde. Det kommer alle parter til gode, at uddannelsen bevares på Sjælland, og at sygeplejersker fortsat kan efter- og videreuddanne sig i Østdanmark, siger prodekan Lise Wogensen Bach.

Selvom kandidatuddannelsen i sygepleje ikke længere vil være en del af Aarhus Universitets filial i København, vil man fortsat kunne læse uddannelsen i Aarhus.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078