23948sdkhjf

Rådgivnings- og aktivitetscenter for yngre med demens er åbnet

Efter fire succesfulde år med et rådgivnings- og aktivitetscenter for yngre med demens i Esbjerg åbner Esbjerg Kommune nu endnu et lignende tilbud, denne gang i Ribe.

Centret, der har til huse på Margrethegården, Skyttevej 200, 6760 Ribe, åbnede onsdag 21. september.

Det oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

I forbindelse med indvielsen er der åbent hus, hvor det er muligt at få en snak med centrets medarbejdere og demenskonsulenter fra Esbjerg Kommune. Her kan man blandt andet høre mere om den klub for yngre med demens op til cirka 75 år, som er en central del af tilbuddet, og pårørende kan få råd og vejledning.

Et godt og værdigt liv

Formanden for Sundhed & Omsorgsudvalget, May-Britt Andrea Andersen, ser frem til at deltage ved indvielsen.

- Vi har haft gode erfaringer med vores rådgivnings- og aktivitetscenter for yngre med demens i Esbjerg, og jeg er derfor utrolig glad for, at vi nu også får mulighed for at tilbyde hjælp helt tæt på borgere med demens i den sydlige del af Esbjerg Kommune. Jeg håber, at borgerne i Ribe og omegn vil gøre stor brug af det nye tilbud, som skal være med til at sikre et godt og værdigt liv for mennesker med demens, siger May-Britt Andrea Andersen.

Det nye rådgivnings- og aktivitetscenter henvender sig især til yngre mennesker med demens, der stadig bor hjemme, og til deres pårørende. Alle kan henvende sig anonymt og uden forudgående visitation, så det bliver muligt at yde så tidlig en indsats som mulig.

I første omgang er tilbuddet i Ribe en forsøgsordning, der løber til og med 2023 for at afprøve behovet for et center i Ribe-området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078