23948sdkhjf

Foa-formand kommer med advarsel til politikerne

I løbet af ugen har Foa afholdt et såkaldt løntræf i Fredericia, hvor over 1200 tillidsvalgte Foa-medlemmer har været samlet for at snakke løn i en tid, hvor mange Foa-medlemmer er hårdt pressede af samfundets prisstigninger.

Efter de to dages løntræf er beskeden fra forbundsformand Mona Striib klar: Der skal gøre noget ved lønnen i omsorgsfagene.

- Det er på tide, at alle vågner helt op. Løndebatten har det seneste år taget et kvantespring i vores medlemmers bevidsthed. Der er en meget stærk følelse af, at samfundet ikke anerkender værdien af velfærdsarbejdet. Jeg siger det, fordi jeg ser det som en rød lampe, der bør lyse på enhver regerings bord. Det kalder på handling – også politisk, siger Mona Striib.

Derfor vil forbundsformanden nu have politikerne til at tage handling.

- Uanset regeringens fremtidige farve vil man i årene fremover arve en kæmpe udfordring med stigende frustration og utilfredshed blandt mange offentlige velfærdsgrupper. Den næres af en virkelighed, hvor arbejdsvilkårene er pressede, og hvor velfærdsarbejdspladser har ekstremt svært ved at rekruttere tilstrækkeligt med kolleger. Løn og gode arbejdsvilkår er en vigtig del af løsningen, lyder det fra Mona Striib.

Mona Striib lægger vægt på, at samtalen med de 1200 tillidsvalgte har givet et godt indtryk af hvilke vinde, der blæser ude i virkeligheden.

- Når vi holder løntræf med 1200 tillidsvalgte, får vi en meget nøjagtig strømpil på den stemning, der er ude på de danske arbejdspladser, hvor Foa organiserer medarbejderne. Min advarsel til alle politikerne – i blå som rød blok – er, at det er på høje tid at udvise den berømte rettidige omhu på velfærdsområdet. Det handler blandt andet om at turde tale om at sikre en større økonomisk ramme til de velfærdmedarbejdere, der er behov for at tiltrække, som lønmæssigt halter langt efter andre grupper i det offentlige.

I den anledning er forbundsformanden da heller ikke i tvivl om, hvad der nu skal gøres.

- Hvis jeg tager noget med mig fra løntræffet og to dages debat om løn, så er det, at løn i dén grad spiller en rolle for vores medlemmer, når de taler om at føle sig anerkendt, og når de taler om at kunne rekruttere og fastholde i de mange forskellige velfærdsjob. Udfordringen kan ikke trylles væk. Utilfredsheden kan ikke ignoreres – uanset om ens politiske blod er blåt eller rødt, understreger Mona Striib.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079