23948sdkhjf

Sønderjysk plejehjem åbner med hjemmebiograf og spabad

I det sønderjyske er der lagt op til den helt store festdag, når de første beboere 8. september kan flytte ind i deres nye boliger på Haderslev Friplejehjem, der er en del af Danske Diakonhjem.

Plejehjemmet får en placering tæt på naturskønne Haderslev Dam, hvor nogle af bygningerne tidligere har huset Haderslev Sygehus' psykiatriske afdeling.

Plejehjemmet vil ikke blive et helt almindeligt et af slagsen, for der vil være en række aktiviteter for beboerne, der indebærer blandt andet en hjemmebiograf og et spabad.

- Det er blevet et virkelig flot hjem med både renoveringen af de tidligere sygehusbygninger og de nye tilbygninger, siger hjemmets forstander, Carsten Brogaard Refshauge, i en pressemeddelelse.

Han påpeger dog, at det ikke kun er de mange smarte faciliteter, der trækker op for det nye plejehjem.

- Det væsentligste hos os er vores tilgang til de mennesker, der skal bo her. At vores omsorg og pleje tager udgangspunkt i det enkelte mennesker – at vi ser det enkelte menneske som unikt og møder alle med ligeværdighed og respekt. Det er det, der forhåbentligt vil få mennesker til at føle sig hjemme her hos os, og at de oplever at have en god hverdag. At vi så oven i det også har nogle fantastiske aktivitetsmuligheder, det er kun en ekstra bonus, siger Carsten Brogaard Refshauge.

I løbet af efteråret kommer de første 26 beboere til at flytte ind i Haderslev Friplejehjem, mens det endnu ikke er besluttet, hvornår man åbner op for de sidste 34 boliger, men Carsten Brogaard Refshauge oplyser, at de regner med, det bliver i januar 2023.

Fakta om Haderslev Friplejehjem

  • Haderslev Friplejehjem ligger i det naturskønne område ned til Haderslev Dam, og foruden fællesarealerne består det af 60 2-rumsboliger.
  • Hjemmet får eget produktionskøkken, og der vil også være en stor fest- og aktivitetssal, spa- og frisørrum, spise og opholdsstuer på alle afdelinger og flere hyggelige opholdsarealer rundt omkring på hjemmet. I alt rummer hjemmet cirka 6.800 m2.
  • Friplejehjemmet er en del af Danske Diakonhjem.

Kilde: Danske Diakonhjem

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093