23948sdkhjf

Aalborg hjælper tre plejebyggerier på vej med alternativ metode

Sundby-Hvorup Boligselskab valgte sidste efterår at aflyse udbudsprocessen til et nyt plejecenter til 50 beboere i Gandrup øst for Aalborg.

”Det vurderes ikke at være muligt at indgå kontrakt om det udbudte projekt inden for den udmeldte økonomiske ramme. Vi vil derfor nu genoverveje projektet, både i forhold til kvalitet og økonomi. Projektet vil blive genudbudt forventeligt sensommeren 2022,” lød det dengang fra boligselskabet.

Plejecentret i Gandrup er et af tre lignende projekter, som er truet af de stigende byggepriser, der sender byggerierne mod maksimumbeløbet for nybyggeri for almene boliger. Ud over Sundby-Hvorup Boligselskabs projekt er der tale om plejecenterbyggerier i forstæderne Klarup og Storvorde.

Skærer i grundprisen

Behovet for flere pleje- og ældreboliger i Aalborg Kommune er dog uomgængeligt. Derfor har politikerne valgt en atypisk vej for at hjælpe byggerierne på vej.

Budgetforligspartierne har valgt at sætte salgspriserne på de grunde, der skal huse nybyggerierne, ned med i alt 6,8 mio. kr. Det skriver Nordjyske.

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S) fortæller til Nordjyske, at kommunen desuden er i dialog med Finansministeriet om en mulig dispensation fra rammebeløbet, så man kan komme til at bygge til en højere pris.

Tre fjerdedele bremset

Fra direktøren for Sundby-Hvorup Boligselskab Jens Erik Grøn lyder der nu tilfredshed med, at grundprisen i Gandrup nu sættes ned fra 11 til 5,5 mio. kr.

Han afventer desuden et lovforslag, der skal hjælpe de almennyttige byggerier i gang.

– Der er ikke rigtig nogen, der ved, hvor pengene skal komme fra, og hvordan det skal finansieres. Jeg tror, at de arbejder på højtryk og finder en løsning her i august eller september. Når grunden er kommet ned i pris, og vi finder ud af, hvordan de der sidste penge skal finansieres, så går vi i gang, siger Jens Erik Grøn til Nordjyske og oplyser desuden boligselskabet har møde denne måned om den videre skæbne for udbuddet på plejecentret i Gandrup.

Som tidligere beskrevet i Licitationen viste en undersøgelse fra BL - Danmarks Almene Boliger, en interesse- og brancheorganisation for cirka 500 almene boligorganisationer, tidligere i år, at 73 pct. af alle almene nybyggerier i øjeblikket var sat i stå eller aflyst på grund af voldsomt stigende byggeomkostninger.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093