23948sdkhjf

Kommune udpeger vinder af nyt plejehjemsbyggeri

Boligselskabet Sjælland har vundet udbuddet med at bygge Greve Kommunes kommende plejehjem i Tune sydøst for Roskilde. Det har Byrådet i Greve Kommune besluttet, fremgår det af en pressemeddelelse.

I alt har fire almene boligselskaber budt på opgaven, og det er Boligselskabet Sjælland, som har vundet og dermed får ret til at købe grunden i Tune og bygge efter de værdier og kriterier, som byrådet har besluttet.

– Plejehjemmet skal både være et godt og trygt hjem for borgerne og en god og effektiv arbejdsplads. Og det har Boligselskabet Sjælland budt overbevisende ind på, siger borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann i pressemeddelelsen.

Plejecenteret skal ifølge foreløbige skitser være 7.500 kvm fordelt på to etager. 5.000 kvm skal bruges på centerets 72 boliger, der hver cirka vil være 65 kvm store med enten altan eller terasse. De sidste 2.500 kvm bliver brugt til servicearealer

Greve Kommune har valgt at bygge et alment plejeboligbyggeri, hvor kommunen yder tilskud til byggeriet og har anvisningsret til plejeboligerne.

– I de kommende år stiger antallet af ældre massivt, og derfor har vi øget fokus på at skabe attraktive og trygge botilbud til den målgruppe, siger Boligselskabet Sjællands byggedirektør Per Bro.

Planen er, at de første beboere skal flytte ind på plejehjemmet i slutningen 2025.

lda

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111