23948sdkhjf

Drabssigtet kvinde kæmper for løsladelse i plejehjemssag

Vestre Landsret tager stilling til, om kvinde sigtet i plejehjemssag fortsat skal være varetægtsfængslet

En kvinde i 50'erne, der er sigtet i en meget omtalt plejehjemssag i Randers, forsøger tirsdag at overbevise tre landsdommere om, at hun skal løslades.

Det foregår bag lukkede døre i retssal F i Vestre Landsret i Viborg.

Kvinden blev anholdt 14. marts og har været varetægtsfængslet siden.

Hun er sigtet for at have givet forkert og farlig medicin til fire beboere på plejecenteret Tirsdalen i Randers Kommune.

Det var ifølge sigtelsen en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

Politiet har rejst sigtelse mod kvinden for drabsforsøg og tre tilfælde af drabsforsøg.

Ved det seneste retsmøde 8. juni blev varetægtsfængslingen forlænget yderligere fire uger. Men den sigtedes forsvarsadvokat indbragte det til landsretten, som nu skal tage stilling i sagen.

Kravet er, at kvinden løslades, lyder det fra forsvarsadvokat Lars Thousig ved retsmødets begyndelse.

Meget mere kommer ikke frem i offentligheden, da de tre dommere beslutter at lukke dørene. Det sker på anmodning af specialanklager Jesper Rubow.

- Det er en stor og meget kompleks efterforskning, der er i gang, argumenterer han.

Hvis der kommer oplysninger frem i offentligheden fra kvindens forventede forklaring, kan det skade efterforskningen, mener specialanklageren.

Dommerne følger anmodningen og lukker dørene, så både den sigtedes mand, som er til stede, samt to journalister må forlade lokalet.

Kvinden har indtil videre været varetægtsfængslet på grundlag af begrundet mistanke om "legemsangreb af særlig farlig karakter" efter straffelovens paragraf 245.

Byretten har hidtil ikke fundet, at der er begrundet mistanke om drab og drabsforsøg.

Kvinden nægter sig skyldig i anklagerne, har forsvarsadvokaten tidligere oplyst.

Mødet i landsretten har tirsdag middag været i gang i tre timer, og det er fortsat uvist, hvornår landsretten når frem til en afgørelse.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078