23948sdkhjf

100 års hospitalshistorie stopper - nu skal der bygges en bydel

Team Effekt vinder konkurrencen med et forslag til et grønt og levende bykvarter for hele Frederiksberg, når hospitalsfunktionerne flytter fra området, hvor der har været hospitalsfunktioner i mere end 100 år, ud ved udgangen af 2026. Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

– Frederiksberg Hospital emmer af mere end 100 års historie med smukke bygninger, enorme trækroner og særlige steder. Derfor har vi udviklet en plan hvor det nye gror ud af det gamle, hvor de eksisterende bygninger og træer bevares og danner rammerne for ny udvikling, siger Tue Hesselberg Foged fra Team Effekt i pressemeddelelsen og fortsætter:

Processen om Frederiksberg Hospital

  • Tre team blev udvalgt i efteråret 2021; Team Effekt, Team Sleth og Team Vandkunsten/SLA
  • Arbejdet med at omdanne visionen for Hospitalsgrunden blev sat i gang med et kickoff møde den 15. december 2021 og de tre teams afleverede deres forslag den 5. maj 2022.
  • Der har undervejs været afholdt to workshops og et åbent borgermøde.
  • Et panel på 35 borgere har fulgt processen og givet deres anbefalinger til vurderingsudvalget.
  • Vurderingsudvalget består af By- og Erhvervsstrategisk udvalg samt tre udvalgte byudviklingsfaglige fagdommere Dan Stubbergaard, Kristine Jensen og Mats Olsson
  • Vinderholdet, Team Effekt, består af virksomhederne Effekt, Arkitema, Cowi, Gemeinschaft og Creator Projects
  • I anden halvdel af 2022 skal vinderteamet bearbejde og færdiggøre udviklingsplanen i samarbejde med Frederiksberg Kommune.
  • Udviklingsplanen for Hospitalsgrunden forventes at blive vedtaget politisk i 2023.

Kilde: Frederiksberg Kommune

Grønt fyrtårn

– Bydelen vil stort set vil blive bilfri i fremtiden, asfalt erstattes med nye grønne områder og en ny park, Hospitalshaven, vil i fremtiden invitere hele byen indenfor. Vi glæder os rigtig meget til at hjælpe Frederiksberg Kommune og borgere med at skabe et grønt fyrtårn der kan være med til at vise vejen for, hvordan vi kan bo sammen og leve bæredygtigt i vores byer.

Team Effekt består af virksomhederne Effekt, Arkitema, Cowi, Gemeinschaft og Creator Projects.

Grunden og bygningerne på Frederiksberg Hospital omdannes til et nyt kvarter med en blanding af boliger, erhverv, grønne områder og offentlige funktioner. Med team Effekts forslag får området også en ny stor park, Hospitalshaven, som det kommende grønne hjerte i midten af Hospitalsgrunden.

Frederiksberg Kommune købte hospitalet – bygninger og grund – af Region Hovedstaden for den nette sum af 771 mio. kr. sidste år.

Den komplekse opgave er – som tidligere beskrevet – belyst via et parallelopdrag, hvor tre udvalgte hold, Team Effekt, Team Vandkunsten/SLA og team Sleth, har leveret deres bud på, hvordan visionen for området kan blive til virkelighed.

I anden halvdel af 2022 skal vinderteamet bearbejde og færdiggøre udviklingsplanen i samarbejde med Frederiksberg Kommune. lda

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141