23948sdkhjf

Her er vinderne af Demenspriserne 2022

Social- og ældreminister Astrid Krag overrakte priser til vinderne af Demenspriserne 2022

To demenspriser blev overrakt ved de netop overståede DemensDage 2022 i Aarhus. 

Vinder af medarbejderprisen er Janni Lund Hansen, som er leder af Demensfællesskabet Østjylland. Vinder af pårørendeprisen er Rikke Thomsen, som er aktivitetsmedarbejder i Center for Demens, Træning og Rådgivning i Københavns Kommune.

Medarbejderprisen går til en medarbejder, der gør en særlig indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens.

"Janni er sådan et menneske, som man bare godt kan lide. Hun er smilende og sprudlende og nysgerrig. I samtaler med mennesker med demens og deres pårørende udviser Janni en usædvanlig empati og ægte tilstedeværelse. Hun giver tid og plads og hjælper på vej i samtalen."

Det er blot nogle af de ord, Jannis kollega i Demensfælleskabet Østjylland bruger til at beskrive, hvorfor Janni er den helt rigtige vinder af Medarbejderprisen 2022.

Pårørendeprisen

Pårørendeprisen går til en ildsjæl eller et tilbud/en aktivitet – i offentligt, privat eller frivilligt regi – der gør en ekstraordinær indsats for at inkludere, anerkende og støtte pårørende til mennesker med demens.

”Det er lykkedes Rikke at skabe et glædesfyldt pusterum i hverdagen for personer med demens og deres familier, som typisk oplever, at det sociale liv – og især det fælles sociale liv – bliver indskrænket som følge af livet med demens, og som har været ekstra udsatte for oplevelsen af ensomhed i Coronatiden.”

Sådan lyder nogle af ordene, som Rikkes leder fra Center for Demens, Træning og Rådgivning i Københavns Kommune bruger til at beskrive, hvorfor Rikke er den helt rigtige vinder af Pårørendeprisen 2022.

Social- og ældreminister Astrid Krag siger:

Vi skal huske at anerkende de ildsjæle, der hver dag knokler for at gøre en indsats for mennesker med demens og deres nære. Som ser det enkelte menneske bag sygdommen. Dem er der mange af derude. Det kan vi blandt andet se med årets Demenspriser, hvor der er næsten 150 indstillede til de to priser. Janni og Rikke er mønstereksempler på ildsjæle, der på hver deres måde gør en stor og uvurderlig indsats for demensramte og deres pårørende i en svær tid, hvor demenssygdommen vender tilværelsen på hovedet. Det er så velfortjent, at deres vigtige arbejde bliver anerkendt.”

Pengepræmie til vinderne

Begge prismodtagere får en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Derudover modtager vinderen af Medarbejderprisen desuden en præmie på 50.000 kr. til sin arbejdsplads til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Fakta: Juryen bag Demenspriserne

  • Mie Andersen, chefkonsulent i FOA
  • Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd
  • Gitte Kirkegaard, formand for Demenskoordinatorerne i Danmark
  • Susanne Wammen, medlem af Lægeforeningens bestyrelse og konstitueret formand for Foreningen af Speciallæger
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Anna Wilroth, seniorkonsulent i Ældre Sagen
  • Karen Tannebæk, uddannelsesleder ved Nationalt Videnscenter for Demens
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094