23948sdkhjf

Kvinde sigtet for et drab og tre drabsforsøg i plejehjemssag

Fire personer fik farlig medicin på plejehjem. Den ene mistede livet. Kvinde er sigtet for at ville dræbe.

En beboer på plejecentret Tirsdalen i Randers blev 27. februar indlagt på Randers Sygehus. Beboeren var svækket af præparatet Baclofen. Om aftenen to dage senere, den 1. marts, var hun død.

Østjyllands Politi mener, at der er tale om et drab, og at det kun er tilfældigheder, som gør, at andre beboere på plejehjemmet ikke også er døde. Den formodede gerningsmand er en midaldrende kvinde, som sidder fængslet i sagen.

Retten i Randers har fredag efter en henvendelse fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi offentliggjort sigtelserne i sagen, som hidtil har været omgærdet af mystik.

For da kvinden blev anholdt 14. marts og dagen efter stillet for en dommer, var det med størst mulige hemmelighed. Selv sigtelsen mod kvinden blev hemmeligholdt.

Lokale medier kunne dog fortælle, at der fra kommunaldirektørens side var givet en orientering til byrådet om, at sagen skulle dreje sig om et mistænkeligt dødsfald og mistænkelige indlæggelser. Det bliver nu bekræftet.

Ud over den beboer, som er afgået ved døden, skal tre andre beboere ifølge sigtelsen have fået medicin, som har truet dem på livet. Ud over præparatet Baclofen er der brugt Diazepam og Mirtazapin.

De tre andre beboere er samlet set blevet indlagt syv gange, hvor de har været stærkt bevidsthedssvækkede, fremgår det af sigtelsen.

Kvinden nægter sig skyldig, og selv om retten både har varetægtsfængslet hende tilbage i marts og to gange valgt at lade fængslingen fortsætte, så har anklagemyndigheden kun fået delvist medhold indtil videre.

Retten har nemlig ikke vurderet, at der er en såkaldt begrundet mistanke om drab og drabsforsøg, som sigtelsen lyder på. Det har retten begrundet med, at der ikke foreligger klare oplysninger om, at medicinen har været egnet til at dræbe.

Men retten har vurderet, at den tvivl til trods er en begrundet mistanke om, at der er begået et groft legemsangreb på beboerne, og at det er kvinden, som står bag. Derfor er hun fængslet.

Det fremgår af de oplysninger, som Retten i Randers fredag har offentliggjort, at den sigtede kvinde som den eneste har haft adgang til de respektive præparater på plejehjemmet på de respektive gerningstidspunkter.

Det fremgår desuden, at der hjemme hos kvinden er fundet medicin svarende til den, som indgår i sagen.

Selv om sigtelserne er kommet frem, er der stadig en del hemmelighedskræmmeri i sagen. For det første er kvinden beskyttet af et navneforbud.

Et navneforbud betyder, at det er strafbart at oplyse navn, stilling, bopæl eller lignende på en sigtet, hvis det kan røbe vedkommendes identitet.

Det ville derfor indebære en risiko for strafansvar at røbe kvindens relation til plejehjemmet, hvilket derfor er undladt i denne artikel.

Derudover vil politiet gerne kunne fortsætte efterforskningen uden at blive genstand for for megen opmærksomhed.

- Det er en meget alvorlig sag, og der ligger rigtig meget efterforskningsarbejde forude, før vi har afklaret, hvad der præcist er sket. Vi har brug for ro i forhold til efterforskningen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109