23948sdkhjf

Forebyg voldsomme episoder i hjemmeplejen: Tilmelding starter nu

Sundhedsstyrelsen har siden efteråret 2021 inviteret ledere og medarbejdere på ældreområdet i alle landets kommuner til at deltage i gratis implementerings- og læringsforløb. Sundhedsstyrelsen åbner nu for tilmelding i 2023 og 2024, så de resterende kommuner kan komme med.

Forløbene skal styrke arbejdet med en sammenhængende indsats, hvor borgernes trivsel og tryghed samt de ansattes arbejdsmiljø kobles tættere sammen og integreres i hverdagen.

Trivsel og tryghed for både borgere og medarbejdere

Det er en kompleks faglig opgave at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd og voldsomme episoder i ældreplejen. Det kræver særlig viden og stiller store krav til medarbejderne.

Implementerings- og læringsforløbene tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens Anbefalinger og inspiration til at forebygge, håndtere og lære af voldsomme episoder og skal hjælpe den kommunale ældrepleje med at omsætte anbefalingerne til praksis.

Anbefalingerne tager udgangspunkt i dobbeltperspektivet, hvor der er fokus på både borgernes trivsel og medarbejdernes arbejdsmiljø for at lykkes med at forebygge og håndtere voldsomme episoder i ældreplejen.

Alle kommuner inviteres til at deltage i forløbene

Et forløb består af fem undervisningsdage, som afvikles i løbet af to-fire måneder. Hver kommune får mulighed for at afvikle et eller flere forløb afhængig af kommunens størrelse.

Deltagelse er gratis, men kommunen skal stille lokaler til rådighed. Tilmeldingen skal koordineres mellem både kommunale og private driftsenheder.

Tilmelding og mere info her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141