23948sdkhjf

Flere beboere fra plejehjem indlagt med forgiftninger i mystisk politisag

Beboere fra samme afdeling på Plejecenter Tirsdalen i Randers har ad flere omgange været indlagt med forgiftninger

Flere beboere fra den samme afdeling på Plejecenter Tirsdalen i Randers Kommune blev på kort tid indlagt med de samme symptomer.

Det kan TV2 ØSTJYLLAND nu afsløre på baggrund af en orientering af plejecentrets leder til de pårørende.

- Vi fik fire beboere indlagt den 27/2 2022 fra den samme afdeling inden for relativt få timer med lignende symptomer, og de tre bliver genindlagt inden for få dage og igen med symptomer, der ligner hinanden. Det er meget usædvanligt.', står der i orienteringen, som er skrevet af plejecentrets leder Susanne Tvede den 12. marts, og som TV2 ØSTJYLLAND er i besiddelse af.

I samme orientering fortæller lederen, at både pårørende, beboere, medarbejdere og hende selv er blevet afhørt. Og at relevant dokumentation er overdraget til politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Torsdag stod Henrik Madsen frem og fortalte om sin 80-årige mor, der på under en måned blev indlagt tre gange med forgiftning. Hver gang blev der fundet et stof af typen benzodiazepin i kvindens krop. På trods af, at plejehjemmet oplyser, at hun ikke får medicin af den type.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med flere andre pårørende, som fortæller om forgiftning, og hvis familiemedlemmer har været indlagt i den pågældende periode.

En af dem fortæller, at hendes far under anden indlæggelse fik taget en prøve på hospitalet, der, ifølge hende, viste, at faren havde benzodiazepin i kroppen. Samme stof som blev fundet i Henrik Madsens mor.

Af hendes journal fremgår det også, at politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed undervejs bliver inddraget, og at der indledes en undersøgelse.

Det flugter med oplysningerne i orienteringen fra plejehjemslederen:

- Styrelsen for Patientsikkerhed og politiet er draget ind i dette. Jeg er glad for, vi ikke selv skal have fantasi til at forestille os, hvordan det kan være sket, for det ville kunne blive grimt', lyder det i orienteringen.

Onsdag den 27. april kunne TV2 ØSTJYLLAND afsløre, at en person med tilknytning til Plejecenter Tirsdalen den 14. marts var blevet anholdt og varetægtsfængslet.

Det var samme dag, Henrik Madsens mor blev indlagt med forgiftning for tredje gang.

Politisagen føres for dobbeltlukkede døre, og derfor kan hverken politiet, kommunen eller Styrelsen for Patientsikkerhed fortælle, hvad sagen handler om, eller hvad den varetægtsfængslede er sigtet for.

Hverken Susanne Tvede eller Randers Kommune kan kommentere oplysningerne, der står i orienteringen, der er sendt til de pårørende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094