23948sdkhjf

Ny formand for Handicapbranchen Danmark

Michael Graatang er ny formand i Handicapbranchen Danmark.

Han er direktør i LOBPA, der er interesseorganisation for alle med BPA (borgerstyret personlig assistance).

Michael Graatang afløser Finn Jeppesen Løvenholdt Kemp – også fra LOBPA. 

- Som formand i Handicapbranchen Danmark vil jeg tage bolden op i forhold til at få en takstmodel for administrationsbidraget på plads, og så ser jeg et behov for at effektivisere og afbureaukratisere hele området. Det er vigtigt for, at vi som arbejdsgivere kan være smidige og kosteffektive samarbejdspartnere for den offentlige sektor, siger Michael Graatang.

Han fortsætter:

- For branchen handler det om at sikre stabile leverandører. Det skal gøres så billigt og effektivt som muligt at administrere. Men samtidig er det vigtigt at sikre at de stabile leverandører fortsat eksisterer om 10 år, og netop derfor er det afgørende at indføre en takstmodel, siger han.

Han mener, at det offentligt-private samarbejde på handicapområdet i dag er under pres, fordi det offentlige er underlagt krav om at hjælpe flere for færre midler. Samtidig mener han, at BPA området er for administrativt tungt.

- Vi kan gøre det lettere og mere kosteffektivt ved at etablere en fælles standard for de økonomiske indberetninger – fx fælles skabeloner for regnskaberne. Det vinder både vi og det offentlige på, siger han. 

Vi skal synliggøre fordelene ved jobs indenfor handicapbranchen

En anden vigtig opgave er at skabe større synlighed om alle de gode jobs, der er at få i branchen.

- Vi har arbejdskraftmangel. For at vende billedet må vi ud at fortælle de gode historier om de kvaliteter, der ligger i at gøre en kæmpe forskel i et andet menneskes liv og samtidig have stor fleksibilitet og frihed til at leve sit eget liv. Alle er vindere, når dygtige private virksomheder og foreninger byder ind og skaber tryghed og kvalitet for borgere med handicap, siger den nye formand for Handicapbranchen Danmark, Michael Graatang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079