23948sdkhjf

To plejeselskaber slår sig sammen: Det er nødvendigt for at leve op til de høje krav

Fremtiden for ældreplejen stiller så høje krav, at to selskaber har valgt at fusionere.

Det drejer sig om de to hjemmeplejevirksomheder Kær.dk og Privat Pleje & Omsorg, som operer i det midt- og vestjyske. De kommer til at høre under det nyoprettede Holdingselskabet Kær.

Den nye struktur skyldes, at udviklingen indenfor plejesektoren de seneste 10 år har været enorm. Det fortæller Hans Christian Nielsen, der er ejer af Privat Pleje & Omsorg.

- Der er blevet sat gang i mange supersygehuse, og der er hurtigere udskrivelser. Det betyder, at de borgere, som skal passes i eget hjem, er blevet dårligere og mere plejekrævende. Det kræver på mange måder mere faglighed i forhold til at observere og at have tværfaglige kompetencer. Vi oplever et stigende pres, og vi skal steppe op, hvis vi skal levere på det niveau, siger Hans Christian Nielsen til Magasinet Pleje.

Selskaberne kommer til at være i de samme bygninger, og medarbejderne forbliver de samme.

Der er brug for flere sygeplejersker

De fire nye indehavere regner med, at sammenlægningen vil skabe bedre kompetencer. Man vil nemlig ansætte flere sygeplejersker. Det skal komme borgerne til gavn.

- Vores virksomhed havde 100 medarbejdere. Det er mange, men det er en lille virksomhed i forhold til at have stabsfunktioner, som vi mener er vigtige for at løfte niveauet. Det er nødvendigt at skaffe flere sygeplejersker, der kan løfte kompetencerne. Det vil vi få svært ved alene, og derfor laver vi fusionen, siger han.

Privat Pleje & Omsorg tilbyder privat pleje i Herning og Ikast/Brande, mens Kær.dk har afdelinger i Holstebro, Lemvig, Skive og Struer. De kommer til at fortsætte som selvstændige selskaber, men nu bliver det altså under Holdingselskabet Kær.

Begge har en markedsandel på omkring 20-25 procent i de kommuner, de opererer i. Fusionen sker også for, at virksomhederne kan køre mere stabilt i tilfælde af sygdom.

- Vi kan bedre modstå det, hvis der sker noget uventet. Min kone blev meget syg for et års tid siden, og vi har mærket, at det er sårbart med en ejerledet virksomhed. Hvis vi i fremtiden skal tage det her ansvar på os, så bliver vi nødt til at have et sikkerhedsnet. Det gør, at der er flere til at gribe ind, hvis der sket noget uventet, og det giver et mere solidt fundament, siger Hans Christian Nielsen.

Til sammen beskæftiger Holdingselskabet Kær i alt knap 300 medarbejdere og yder hjælp til 1700 borgere. Det nye selskab træder i kraft fra 1. juli.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078