23948sdkhjf

Stiftelse giver bæredygtighedspris til køkken

Diakonissestiftelsens interne Bæredygtighedspris er uddelt for første gang og går til Elin Sloth Blemholt, som er ledende økonoma på Plejehjemmet Salem. Hun får prisen for sin indsats for at omstille køkkenet på Salem til mere bæredygtig madlavning.

Elin Sloth Blemholt er indstillet til prisen af Plejehjemmet Salems forstander, Helle Staudt.

- Elin har i meget høj grad sat skub i den bæredygtige udvikling i Salems køkken det sidste halvandet år. Affaldsmængden fra køkkenet er kraftigt reduceret, fordi ernæringsassistenterne med Elin ved roret bruger meget mere af råvarerne og kan lave lækker mad ud af det, man før anså for affald – f.eks. gulerodsskræller, lyder det i begrundelsen.
- Under Elins ledelse fokuserer køkkenet på at indkøbe økologiske råvarer og råvarer i sæson i Danmark for at produktionen kan være så bæredygtig som mulig. Desuden bliver en meget større del af maden på Salem nu produceret fra bunden, siger Helle Staudt.

Stor brugertilfredshed

Bæredygtighedsprisen er en intern kåring, som Diakonissestiftelsens ledergruppe for første gang har kunnet nominere medarbejdere og lederkolleger til.
Det er Diakonissestiftelsens direktion samt chefen for bæredygtighed og Ledelsessekretariat, der har valgt Elin Sloth Blemholt blandt fire nominerede. Dommerpanelet hæftede sig også ved, at den bæredygtige omstilling har højnet brugertilfredsheden.  
- Beboere og pårørende har bemærket, at maden på Salem under Elins ledelse i køkkenet er blevet moderniseret med kødfrie dage og spændende, vegetariske retter. Flere udtrykker stor tilfredshed med maden og de bæredygtige initiativer i Salems køkken, fortæller Helle Staudt.

Chef for bæredygtighed og Ledelsessekretariat Mette Fjording fremhæver, at fødevareforbrug er en af de helt store klimasyndere og derfor et vigtigt sted at sætte ind.
- Det giver rigtig god mening både at omlægge køkkendriften og at inspirere folk til på privat plan at udnytte råvarerne bedre og spise mindre kød, siger hun og tilføjer:
- På samme måde er selve bæredygtighedsprisen en måde at synliggøre og inspirere til arbejdet med bæredygtighed. Jeg håber, at vi kan skabe opmærksomhed og vise, at bæredygtighed ikke bare er noget, de andre gør, men også noget, der vedrører den enkelte.

De nominerede ud over vinderen var:
- Per Nielsen og Steffen Erland Rare Nielsen, Hvide og Gule Hus, for deres sociale arbejde med UngeHuset.
- Trine Høst, Ledelsessekretariatet, for sit arbejde med Loppeshoppens butikker og kreative værksteder.
- Birthe Heldt, Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, for sit engagement i at lære borgere og kolleger om affaldssortering.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.563