23948sdkhjf

Raske beboere på Kildebo er endnu ikke vaccineret

Hvis man er i stor risiko for at blive smittet med covid-19 - for eksempel ved et udbrud på det plejehjem man bor på - så får man ikke covid-19-vaccine ligemed det samme.

På plejehjemmet Kildebo i Sakskøbing er beboerne endnu ikke blevet testet, på trods af regionerne i sidste uge officielt meldte ud at alle plejehjemsbeboere ville være vaccineret ved ugens udgang.

Anette Uhrenfeldt, der er pårørende til en beboer på plejehjemmet, spørger gennem TV2 Øst, hvorfor hendes mor, der er rask, ikke er vaccineret endnu.

- Jeg forstår ikke, hvorfor alle raske på lige præcis de smitteramte plejecentre ikke får en vaccine her og nu. Det kan måske redde deres liv, siger hun.

Begrundelsen er ifølge et beboerbrev, at beboerne på Kildebo alle betragtes som nære kontakter til smittede, skriver TV2 Øst.

Mediet har af Trine Holgersen, direktør for det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland fået det svar, at en lægefaglig vurdering ligger til grund for beslutningen om at en beboer ikke vaccineres, hvis beboeren selv er smittet eller er i fare for at være smittet.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.261