23948sdkhjf

Alle beboere på danske plejehjem er vaccineret senest fredag

Vaccinetoget kører med fuld hastighed på de danske plejehjem. Når denne uge er omme, vil alle de beboere, der har ønsket at modtaget en vaccine mod den frygtede covid-19, være vaccineret. 

Det er Danske Regioner, der melder den gode nyhed ud.

Der findes flere end 900 plejehjem i Danmark.

Den hurtige vaccination skyldes blandt andet, at der hurtigt viste sig at være lidt mere vaccine end de forudsatte fem vacciner i et hætteglas. Det har fået vaccinationen af de første danskere godt fra land, skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne sige tak til alle de medarbejdere, som står for vaccinationsindsatsen, og tak til kommunerne og praktiserende læger for et tæt og godt samarbejde om den store opgave, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Det er regionerne, der sammen med kommuner og praktiserende læger har arbejdet intenst på at vaccinere både frontpersonale og beboere på plejehjem siden 27. december.

Vaccinationscentre i alle regionerne skal nu til at vaccinere de mest sårbare, hjemmeboende ældre og samtidig fortsætter også vaccination af frontpersonale på plejehjem, i det præhospitale beredskab og på hospitalerne.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078