23948sdkhjf

Sygefravær stiger fra dag til dag - adminstrationer sendes i plejen

I Odense sendes administrative medarbejdere nu på kursus for at være effektiv hjælp i plejen. Sygefraværet stiger nemlig fra dag til dag, og der er behov for flere hænder.

Det er Fyens Stiftstidende, der skriver om, at kursister i disse dage sidder på skolebænken og hasteundervises for at komme medarbejder-udfordringerne til livs.

Kursisterne er selv uddannet sygeplejersker, men arbejder til dagligt med administrative opgaver i kommunen i afdelingen 'Myndighed'. Derfor er de måske lidt rustne i borgernær sygepleje. Nu skal de kunne træde til i akutte situationer - som for eksempel hvis kommunens sygeplejersker selv bliver syge.

Og det lader til at være god timing. Sygefraværet i Odense Kommune stiger nemlig i takt med virussens indtog i Danmark. Tirsdag var der 256 sygemeldinger, som kunne relateres til symptomer på Covid-19 i Ældre- og Handicapforvaltningen. Torsdag morgen var antallet steget til 330, skriver Fyens Stiftstidende..

Ældre- og Handicapforvaltningen beskæftiger cirka 4.000 medarbejdere.

På en "akutliste" i Odense står sygeplejerskerne i administrationen på de 45 øverste pladser. Bliver der behov for flere - og det gør der sandsynligvis - kan for eksempel fysio- og ergoterapeuter sendes på kursus.

- Det er ikke så længe siden, jeg har været i marken, så det føler jeg mig ok rustet til. Der er selvfølgelig nogle nye retningslinjer, og dem må jeg blive opdateret på, inden jeg skal i gang, siger en af kursisterne, Grit Falkenberg, til fyens.dk.

Kursisterne kan sendes ud med 24 timers varsel.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094