23948sdkhjf

Nu sker det: Fribo Holte bliver Rudersdals første friplejehjem

Altiden har nu sat første spadestik til det nye plejehjem i Rudersdal Kommune, Fribo Holte.
Spadestikket blev taget ved et stort arrangement i går, som dermed er starten på en rækkehus-lignende bebyggelse med teglfacader og med åbne haver.

Byggeriet varer det næste års tid og ender med 72 boliger. Fribo Holte bliver i øvrigt kommunens første friplejehjem.

- Visionen er at skabe et byggeri, som placerer mennesket og fællesskabet i centrum, med fokus på hjemlighed, tryghed og samvær. Med åbne haver og offentlige stier inviterer Fribo Holte til fællesskab og samvær på tværs af generationer, både i hverdagen i ejendommens caféområde og ved særlige begivenheder, siger Klaus Ahm, der er ansvarlig for projektet hos NREP.

Det nye plejehjem bliver nabo til blandt andet Skovly Skolen og Børnehuset, og har danske NREP som bygherre og Jørgen Friis Poulsen som totalentreprenør. 

Klaus Ahm peger på en stribe løsninger i bygningen, som både øger bæredygtigheden i byggeriet og skaber tryghed for beboerne.

- Ved at bruge trådløse installationer kan vi reducere mængden af kabler betydeligt og sammen med smart lysstyring og evidensbaseret døgnrytmelys, skaber det øget tryghed og trivsel og sparer samtidig ressourcer. Samtidig vil et solcelleanlæg forsyne bygningen med grøn elektricitet, forklarer Klaus Ahm.

Behovet for nye plejehjemspladser skyldes et stigende antal borgere over 80 år i Rudersdal Kommune. I løbet af de næste ti år vil antallet af borgere over 80 år stige med mere end 1.500. Derfor udbød kommunen i 2018 derfor den såkaldte Skovlygrund med henblik på etablering af et nyt friplejehjem, et udbud som danske NREP vandt med et forslag om en lav, åben og rækkehus-lignende bebyggelse.

Flere muligheder til fremtidens ældre
Fribo Holte skal drives af Altiden, der i forvejen driver seks plejecentre i Danmark og leverer velfærdsydelser til kommuner inden for socialområdet. Miriam Toft, der er administrerende direktør i Altiden, ser frem til byggeriet står færdigt i starten af 2021:

- Vi glæder os til det kommende samarbejde med Rudersdal Kommune om at skabe et friplejehjem, der støtter de ældre i at leve det liv, de ønsker. Nutidens ældre og de kommende generationer stiller nye krav til det moderne ældreliv. På Fribo Holte vil det gode hverdagsliv være i centrum med fokus på oplevelser, natur, fællesskaber og tryghed. Vi vil gerne skabe et hjem, hvor der er plads til at være sig selv sammen med andre, og hvor man har stor valgfrihed til at skabe en indholdsrig dag med gode oplevelser – både store og små.

Når Fribo Holte står færdigt, vil over halvdelen af arealerne på Skovlygrunden fortsat være tilgængelige for alle. Skolebørn og beboere på villavejene har mulighed for at gå på opdagelse i det grønne område, hvor plejehjemmets beboere har adgang til åbne haver langs bebyggelsen. Samtidig bevares et ca. 20 meter bredt grønt område mod de omkringliggende villaer.

Totalentreprenør på byggeriet er Jørgen Friis Poulsen A/S, der bygger plejehjem flere steder i Danmark, bl.a. i Århus og på Frederiksberg. Entreprenøren er opmærksom på at mindske de trafikale gener, som et byggeri af denne karakter medfører, og de er i løbende dialog med både Skovlyskolen og kontaktudvalget for byggeriet.

- Vi er meget bevidste om de vanskelige trafikforhold, der er tæt på en skole og i et etableret villakvarter som Skovly-området. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre sikkerheden i trafikken og mindske de gener, som byggeriet kan give. Vi håber på en god og konstruktiv dialog med områdets naboer og trafikanter, som er velkomne til at henvende sig til os på byggepladsen, siger Thomas Vinding Andersen, der er projektchef hos Jørgen Friis Poulsen A/S.
Fribo Holte er tegnet af Rubow Arkitekter.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187