23948sdkhjf

Pengene er fundet: Byggeri af nyt sundhedshus kan gå i gang

Visionerne og helheldsplanen er på plads for Lemvig Sundhedshus. Det samme er en bevilling på samlet 33,3 mio. kr. fra kommune, region og stat. Dermed kan ombygning og nybyggeri af det fælles sundhedshus i og ved Lemvig Sygehus nu sættes i gang. 

- Vi er glade for, at helhedsplanen nu er godkendt i Kommunalbestyrelsen, så vi kan få gang i den konkrete renovering og byggeriet inden længe, siger borgmester Erik Flyvholm (V), Lemvig Kommune, i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Sundhedshuset bliver ramme om kommunale og regionale sundhedstilbud, så borgerne oplever sammenhæng i den hjælp, de får.

Bygningerne i Lemvig huser blandt andet regionens Klinik for Almen Medicin, der er lægehus for 3.500 borgere. 

Udover lægeklinikken vil Lemvig Sundhedshus rumme en regional akutklinik, der åbner, når Regionshospitalet Gødstrup tages i brug. Desuden vil den regionale del af huset rumme røntgen, blodprøvetagning, vagtlæger, jordemoderkonsultationer, aktiv patientstøtte og neurorehabiliteringspladser 

Lemvig Kommunes andel af huset skal rumme sygepleje- og sårklinik, sundhedsfremme og forebyggelse, genoptræning, hjerterehabilitering og lokaler til fleksibelt brug for kommunens tilbud til borgerne fra Sundhedsplejen, Børne- Familiecentret, Handicap og Psykiatri.

Byggeriet af Lemvig Sundhedshus går i gang i 2019. Huset ventes at kunne tages i brug i løbet af 2020 (lægeklinik) og 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093