23948sdkhjf

Nyt byggeri til borgere med erhvervet hjerneskade

Himmerland Boligforening bygger nu 32 boliger for borgere med erhvervet hjerneskade og andre neurologiske lidelser. 

Byggeriet bliver opført som erstatning for det nuværende Syrenbakken i Nørresundby, og det bliver placeret ved siden af kulturhuset Trekanten i det østlige Aalborg. 

Skaber en oplevelse af hjem - ikke institutioner
Foruden de 32 boliger, der bliver på cirka 75 kvm, har begge bogrupper egne fællesarealer og adgang til områder fælles for hele Syrenbakken.

Fællesarealerne vil blandt andet indeholde dagligstue, anretterkøkken og adgang til gårdrum eller altan. Syrenbakken kommer også til at rumme fire trænings- eller aflastningsboliger til midlertidigt ophold. 

C.F. Møller Architects har sammen med boligforeningen udarbejdet et projekt, der skal skabe et hus med en stor grad af hjemlighed for den enkelte beboer og dennes pårørende. En bærende ide er at bygge huse, som signalerer bolig frem for institution.

- Vi har valgt at placere alle husets funktioner i en tydelig og overskuelig bygningsmæssig ramme, som bliver bundet sammen af en slags villavej. Dette omdrejningspunkt i byggeriet kommer til at forbinde alle 16 boenheder og fællesarealer i hver af de to bogrupper. Blandt andet får den enkelte beboer mulighed for at sætte personligt præg på indgangen til boligen, hvilket vi håber vil styrke oplevelsen af at bo i egen bolig frem for på en institution, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse. 

Han fortæller, at byggeriet forventes at gå i gang i efteråret 2020, og at beboerne efter planen kan flytte ind et år efter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187