23948sdkhjf

70 boliger på vej: København vil visitere ældre til fællesskab

Der er 70 såkaldte tryghedsboliger på vej til København. Det har kommunens Sundheds- og Omsorgsudvalg vedtaget fredag eftermiddag.

Der er tale om visiterede seniorboliger fordelt på tre bofællesskaber med fokus på tryghed, fællesskab og hjælp til selvhjælp. De særlige bofællesskaber er målrettet ældre borgere, som ikke har brug for den omfattende pleje man får på et plejehjem, men stadig har brug for den styrke et fællesskab giver i hverdagen og livet generelt.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

- Flere ældre københavnere bliver i dag tilbudt en plejehjemsplads, fordi de er ensomme eller utrygge. Men de ville i virkeligheden have det meget bedre et sted, hvor de kan møde andre i samme situation og få nogle positive oplevelser i fællesskab, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF) om det nye tiltag.

Fællesskab forebygger funktionstab
Målet med bofællesskaberne er også at forebygge funktionstab hos de ældre borgere. Der er socialpædagoger og terapeuter tilknyttet bofællesskaberne, som skal støtte de ældre i daglige rutiner og hjælpe dem til at drage omsorg for sig selv i forbindelse med måltider og bad.

Medarbejderne vil understøtte sociale aktiviteter som kortspil, madlavning samt gåture i nærområdet og give rum til samtaler, også svære samtaler om sorg og manglende livsmod.

- Selvom det er en kliché, så er det sandt, at vi er stærkere sammen. Sammen kan man klare mere, end man kan alene. Og sociale aktiviteter motiverer også flere til at stå op, komme afsted, tage den samtale, man har behov for osv. Derfor håber jeg, at de nye seniorboliger kan skabe det fællesskab, de ældre har behov for, siger Sisse Marie Welling.

Bofællesskabet i Guldbergs Have vil have 20-25 seniorboliger med tilhørende fællesrum og står klar i 2021. De to andre bofællesskaber placeres i hhv. Sundparken på Amager samt et tredje sted i byen.

Borgerne skal visiteres af kommunen for at kunne bo i seniorboligerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173