23948sdkhjf

120 fagfolk satte økomad på menuen

Konference på Regionshospitalet Randers underviste køkkenpersonale i økologisk drift og fremtid.

Regionshospitalet Randers har arbejdet længe og målrettet mod at blive et næsten 100 % økologisk køkken. Og i dag er hospitalet stadig det første og eneste hospital i Danmark, der har det Økologiske Spisemærke i Guld.

Det kan andre lære af. Derfor var køkkenpersonale fra hele landet i går samlet på Regionshospitalet Randers til økologisk madkonference. Målet var at dele viden og inspirere professionelle køkkener til at omlægge til økologi og lave mere mad fra bunden.

120 fagfolk fra landets kommuner, hospitalskøkkener, dagtilbud og uddannelsesinstitutioner var indenfor til en dag, hvor omlægning til økologi og økologisk madlavning var på menuen.

- Patienter er ofte småtspisende, fordi de er syge. Vi ser dog, at patienterne spiser mere, hvis de får serveret noget ordentligt, som både dufter godt og ser indbydende ud. Det medvirker til, at de hurtigere bliver raske, og det giver samlet set en bedre hospitalsoplevelse. Når vi nu har en mange gode erfaringer med at lave økologisk mad fra bunden, som vi ved, vores patienter er glade for, så vil vi rigtig gerne dele ud af de erfaringer. Nu krydser vi fingre for, at vi har inspireret vores deltagere i dag til at gå lidt mere i den retning, fortæller Mona Carøe Jensen, cheføkonoma på Regionshospitalet Randers.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.602