23948sdkhjf

Køkkengreb slår bakterier ihjel

Ved hjælp af nano-teknologi går en helt ny serie køkkengreb til angreb på skadelige bakterier
Det lyder næsten for smart til at være sandt. Men den skulle være god nok. Nu er der bakteriedræbende greb til skabe og skuffer på markedet.

Det er virksomheden Häfele Danmark A/S, der har sikret sig forhandlingen af grebene, som effektivt går til modangreb mod de skadelige bakterier, som ethvert storkøkken og sygehusmiljø helst er foruden.

Grebene har fået en overfladebehandling, som ifølge direktør for Häfele Danmark A/S, Peter Nørgård, er udviklet ved hjælp af de nyeste nano-teknologier. Coatingen trænger så langt ind i grebene, at selv slid- og slagmærker ikke påvirker den bakteriedræbende effekt.

"Bakterier er et stort problem overalt og især i sundhedsvæsenet, så vi betragter grebet som lidt af en revolution," siger direktøren om det nye produkt.

De nye greb bliver leveret med 10 års bakteriedræbende garanti fra producentens side.

Så længe har produktet dog ikke siddet nogle steder endnu, men flere hospitaler i blandt andet England og Qatar har som de første fået grebene på prøve, og efter tre et halvt år lyder tilbagemeldingerne, at de stadig er 100 procent pålidelige, oplyser den danske direktør.

"Coatingen hedder HC3 og må ikke forveksles med tidligere produkter, der er baseret på sølvioner. Sølvioner dræber ikke bakterierne med forhindrer dem blot i at gro. HC3 slår bakterierne helt ihjel med det samme, og derfor er det en nyhed, som kan blive netop revolutionerende indenfor sundhedssektoren," siger Peder Nørgård.

Häfele Danmark A/S er i færd med at få foretaget en række uvildige danske tests, som gerne skal bekræfte producentens påstand om, at det nu er slut med at overføre bakterier fra hånd til hånd, fordi det er en nødvendighed at røre ved det samme greb for at få fat i indholdet i skuffer og skabe.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.563