23948sdkhjf

OUH analyserer hjerteområdet

Analysen af hjerteområdet på OUH er klar medio april 2010 og hospitalet afventer resultaterne af den eksterne undersøgelse inden det besluttes, hvilke tiltag der er nødvendige.

 

Meget høj prioritet

- Vi prioriterer dette meget højt, siger administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund, og har derfor igangsat en analyse af hjerteafdelingen med hjælp af eksterne eksperter.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi på OUH har en klar målsætning om et stærkt hjertecenter, der leverer den bedst mulige kvalitet til patienterne.

På baggrund af rapport fra vestdansk hjertecenter har OUHs direktion sammen med afdelingsledelsen på hjerteafdelingen igangsat en ekstern analyse, som skal kortlægge årsagerne til, at der på OUH registreres en højere dødelighed blandt hjerteopererede patienter end på landets øvrige hjertecentre.

 

En væsentlig reduktion

Tallene fra vestdansk hjertedatabase er fra 2008, men de foreløbige tal fra 2009 indikerer ikke, at der skulle være sket en væsentlig reduktion i dødeligheden.

- I 2009 er problemerne omkring kapaciteten på intensivafdelingen væsentligt forbedret i forhold til 2008, og bl.a. derfor er vi meget overraskede over den kobling, der umiddelbart er opstået mellem mangel på intensivkapacitet og dødeligheden, siger direktør Peder Frandsen.

- Det forhold, at dødeligheden ikke ser ud til at være reduceret væsentligt fra 2008 til 2009 viser, at der ikke umiddelbart er grund til at tro, at forklaringen er den manglende intensivkapacitet, siger Peder Frandsen. Vi afventer resultaterne af den eksterne undersøgelse inden vi beslutter, hvilke tiltag, der er nødvendige.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.25