23948sdkhjf

Dansk Industri: Nedskæringer udfordrer erhvervslivets fremtid

Den nye politiske aftale om nedskæringerne på universiteterne vil øge manglen på højt kvalificerede medarbejdere i dansk erhvervsliv, mener Dansk Industri

- Vores frygt er desværre blevet til virkelighed, lyder det ildevarslende fra Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Det drejer om den netop indgåede aftale om den såkaldte sektordimensionering af bacheloruddannelserne på landets universiteter. De har til formål at reducere optaget.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Kvalificeret arbejdskraft er et stigende problem i medicobranchen.

Det er ikke erhvervslivets behov, der tages udgangspunkt i, udtaler DI.

- Det er et kæmpe problem. Aftalen sikrer ikke de uddannelser, dansk erhvervsliv har hårdt brug for. Det betyder uundgåeligt, at erhvervslivets konkurrencekraft svækkes, udtaler Lars Sandahl Sørensen.

Nedskæringerne rammer både skævt og er for store lyder det fra DI. Regeringen og aftalepartierne er nemlig enige om at ville øge nedskæringerne, fordi ungdomsårgangene i fremtiden er mindre.

- Vi stiller os helt uforstående overfor, hvordan mindre årgange skulle betyde mindre behov for kvalificerede medarbejdere. Virksomhederne mangler ingeniører, dataloger, jurister og så videre. Dem bliver der færre af med denne aftale. Det sker på trods af, vi ved, at den største begrænsning for danske virksomheders vækst er mangel på kvalificerede medarbejdere. Så det her er alvorligt, udtaler Lars Sandahl Sørensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112