23948sdkhjf

Her er Danish Cares udspil til Sundhedsstrukturkommissionen

Tirsdag markerer deadlinen for indsendelse af forslag til Sundhedsstrukturkommissionen, og det har fået brancheorganisationerne på banen.

Her er det Danish Care, der sammen med Aarhus Kommune har udarbejdet fem anbefalinger til Sundhedsstrukturkommissionen i forhold til hjælpemidler og velfærdsteknologi i fremtidens sundhedsvæsen.

Du kan også læse om Medicoindustriens indspark her.

1. Lovgivning

"Det er nødvendigt med tilpasninger af loven, så teknologier som sensorer, telemedicin, og app-baserede løsninger kan hjælpe med at monitorere patienter, levere behandling på distancen og reducere behovet for hospitalsbesøg."

2. Implementering og kompetenceudvikling

"Teknologiundervisning bør udbygges på alle velfærdsfag på alle niveauer, og der skal afsættes ressourcer til implementering af eksisterende velfærdsteknologier og efteruddannelse af medarbejdere."

3. Forenklet adgang til hjælpemidler

"Borgerne må ikke fare vild mellem kommuner og regioner. Det skal gøres nemt for borgerne at købe småhjælpemidler selv, og der bør indføres en minimumsgrænse for bevilling. Visitationsprocesser skal forsimples og i nogle tilfælde erstattes af en tro og loveerklæring."

4. Etik

"Der skal udarbejdes nationale, etiske retningslinjer for brugen af velfærdsteknologier, så hverken borgernes eller medarbejdernes integritet og privatliv krænkes."

5. Udbud og indkøb og bæredygtighed

"Sektorerne bør samarbejde om kloge udbud og indkøb. Allerede på udviklingsstadiet bør samarbejde mellem sektorer øges, så udviklingsarbejdet er behovsdrevet, og velfærdsteknologierne bliver nemmere at implementere i praksis og understøtte bæredygtighed i anskaffelse og brug."

På Aarhus Kommunes hjemmeside kan du læse en mere dybdegående udlægning af Danish Care og Aarhus Kommunes forslag.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094