23948sdkhjf

Startup bag mini-mikroskop vinder iværksætterpris

Med et spritnyt mikroskop har Clair Scientific sikret sig Industriens Fonds Iværksætterpris, der er en del af Danish Tech Challenge-programmet.

Clair Scientific står bag et mikroskop baseret på billedteknologi og kunstig intelligens, der har som ambition at gøre laboratorieudstyr mere tilgængeligt - blandt andet fordi mikroskopet kun er halvt så stort som et almindeligt og kun koster en fjerdedel.

- Vi er helt overvældede og overraskede. Det har været en fed oplevelse at være med i Danish Tech Challenge og at få lov at pitche på scenen. Nu skal vi ud at bruge penge på at ansætte flere folk, der kan hjælpe os med at sælge. Vi har et produkt, og nu skal vi ud og nå så mange som muligt. Som forskere har vi selv stået i den situation, hvor vi gerne ville have noget, der virkede, og betale minimalt med penge for det. Vi har selv haft laboratorier, som vi skulle køre, og som vi skulle købe udstyr til. Derfor har vi udviklet noget, som vi selv gerne ville have haft, udtaler de to stiftere af Clair Scientific, Anders Clemen Jakobsen og Hugh Simons, i en pressemeddelelse.

En lang vej

For iværksættere, der arbejder med hardware og ny teknologi, er vejen fra den gode idé til en gangbar forretning lang.

Det skyldes blandt andet, at vejen præges af udfordringer, der særligt rammer hardware-iværksættere hårdt – for eksempel de meget langvarige produktudviklingsprocesser og det særligt store kapitalbehov.

Flere af produkterne hos Danish Tech Challenge-deltagerne udspringer af mange års forskning, og når de rammer det globale marked, kan de være med til at løse udfordringer inden for sundhed, fødevarer eller klima.

Men inden de når så langt, skal mange ting være på plads. Og det er det formål, der er med programmet Danish Tech Challenge

- I DTU Science Park beskæftiger vi os hver eneste dag med højteknologiske virksomheder, og mange af dem arbejder med hardware. Derfor ser vi det som vores naturlige opgave at hjælpe denne type virksomheder. Vi kender deres udfordringer og kan med Danish Tech Challenge sætte de helt rigtige ressourcer i spil, der kan hjælpe den enkelte virksomhed ud over rampen. Det er nogle enormt spændende teknologier, som vi har set i årets deltagerfelt, og det gør os stolte, når vi kan se, at vores hjælp gør dem til mere robuste virksomheder, udtaler Steen Donner, CEO i DTU Science Park.

Med prisen følger en check på 500.000 kroner til Clair Scientific.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078