23948sdkhjf

Virksomhed bag robothandske kaster håndklædet

Bioservo Technologies, som udvikler muskelstyrkende handsker, foreslås at gå i frivillig likvidation. Bestræbelserne på at finde en finansiel løsning har ikke været vellykkede

Blandt andet har salget af Ironhand, et muskelstyrkende system udviklet til industriarbejdere, været skuffende, skriver MedTech Magazine.

- På trods af stor interesse for virksomhedens teknologi fra virksomheder i industrisegmentet og mange gennemførte evalueringsprojekter, har salget af Ironhand ikke levet op til forventningerne, og viljen til at investere i virksomhedens teknologi i den nærmeste fremtid vurderes at være lav, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Hvad angår virksomhedens andet produkt Carbonhand, som er et hjælpemiddel til personer med nedsat håndfunktion, er salget steget tilfredsstillende i Sverige, Norge og Tyskland, men er ikke kommet i gang på nye markeder.

- Salgsvolumen for Carbonhand er fortsat på et så lavt niveau, at det ikke kompenserer for det manglende salg af Ironhand i industrisegmentet, skriver virksomheden.

Bioservos ledelse og bestyrelse har i nogen tid undersøgt forskellige alternativer, herunder et salg af hele eller dele af virksomheden og muligheder for kapitaltilførsel, men har ikke opnået succes. Bestyrelsen anser derfor en velordnet afvikling af selskabet gennem likvidation for at være den bedste løsning.

Der vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor aktionærerne skal tage stilling til forslaget. Samtidig fortsætter bestræbelserne på at finde en løsning.

- Der er stadig en stærk tro på teknologien og det potentiale, der findes i life science-segmentet, og vi arbejder intensivt på at finde en løsning, der gør det muligt for os at fortsætte med at tilbyde og videreudvikle Carbonhand til patienter med nedsat håndevne, siger Petter Bäckgren, CEO for Bioservo, i en kommentar.

Artiklen er oprindeligt bragt i vores svenske søstermedie, MedTech Magazine.

Bioservos Carbonhand-handske, der er udviklet i samarbejde med danske Mekoprint, har vi også tidligere skrevet om på Medtechnews.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093