23948sdkhjf

Dansk industrigigant i svensk samarbejde om hjælpe-handske

Den danske industrigigant Mekoprint bevæger sig ind i hjælpemiddelindustrien på den anden side af Øresund.

Her skal Støvring-virksomheden arbejde sammen med svenske Bioservo om at udvikle en handske, der kan hjælpe mennesker med nedsat styrke i hænderne efter eksempelvis en hjerneskade, skader på rygmarven eller et slagtilfælde.

Bioservos patenterede produkt, Carbonhand, sørger for, at brugerne kan gribe om eksempelvis en kop, en kuglepen eller et andet redskab, som de benytter i deres hverdag. Carbonhand består af en handske med indbyggede tryksensorer, der registrerer, når hånden griber fat om ting. Handsken tilfører derefter den nødvendige kraft for at sikre et fast greb.

Mekoprint har produceret en betjeningsløsning – en Human Machine Interface (HMI) – som sidder på handsken. Fra Bioservos side er der krav til, at handsken udover at have et flot design også skal være behagelig at have på og let at betjene. Produktet udgør dermed en uvant opgave for Mekoprint.

- Når vi laver betjeningsløsninger, er det normalt til produkter og udstyr, der har en plan overflade. Men til Carbonhand laver vi kredsløb, der kan sys ind i en stofhandske og som kan holde til, at handsken bøjes og vaskes. Samtidig skal vi sikre, at handsken er let at betjene og fylder meget lidt på armen, så det er en kompliceret opgave, som kun kan løses, fordi vi har de nødvendige udviklingskompetencer til at gå i dialog med kunderne om et avanceret produkt, udtaler Lene Randers, head of customer service and project management hos Mekoprint, i en pressemeddelelse.

Hos Bioservo er de også tilfredse med valget af Mekoprint som partner på udviklingen af Carbonhand.

- Vi har stillet høje krav til Mekoprint. Kredsløbene skal kunne bøjes, fordi den sidder i en handske, som brugerne har på hånden. Produktet skal holde til at blive vasket, det skal være let at betjene, det må ikke fylde for meget på armen, og det skal se godt ud. Det er vanskeligt, men Mekoprint har formået at løse udfordringerne, udtaler Emma Linder, industriel designer hos Bioservo.

Carbonhand sælges allerede i EU og Australien, og Bioservo er netop gået ind på det amerikanske marked, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094