23948sdkhjf

Abena vinder kæmpeaftale med 65 kommuner

Abena A/S skal levere urologiprodukter til 65 kommuner de næste fire år. Med aftalen forventes kommunerne at spare 10 procent på produkterne i forhold til de nuværende priser

Der kommer til at stå Abena på en stor del af de katetre og urinposer, som mange kommuner bruger de kommende fire år.

For den danske producent har vundet udbuddet, der dækker over en aftale med 65 kommuner, og som har en samlet værdi på 576 mio. kr., skriver Statens og Kommunernes Indkøbsservice - SKI i en pressemeddelelse. En stor del af fokus i udbuddet har været besparelser.

- Brugere af urologiprodukter har meget forskellige behov. Det har derfor været vores ambition, at rammeaftalen skulle have et bredt sortiment, der både dækker kommunernes kvalitetskrav og prioriteringer og kan tilgodese borgernes individuelle behov. Det giver den nye aftale mulighed for – og så endda til attraktive priser – og vi er meget tilfredse med udfaldet, udtaler udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding i pressemeddelelsen.

SKI forventer, at kommunerne kan spare 10 procent af prisen på produkterne i forhold til den pris, de betaler nu.

Ekspertgruppe med i processen

Undervejs i udbudsprocessen har en ekspertgruppe af fagfolk fra kontinensområdet bidraget med deres erfaringer og input til produktkravene. Desuden har også brugerrepræsentanter givet deres besyv med, ligesom udbudsmaterialet har været i høring i ældre- og handicapråd fra kommunerne. 

En af de fagfolk, der har bistået med input undervejs er Bodil Olsen, der har arbejdet som sygeplejerske på kontinensområdet i godt 20 år. Hun er tilfreds med aftalen.

- Aftalen rammer plet på de allervigtigste områder. Vi får de kvalitetsprodukter, vi kender og betaler mest for i kommunerne, til attraktive priser. Det gælder fx produkter som katetre og uridomer, som er afgørende for brugernes velvære og sundhed. I forhold til urinposer er vi gået efter en mere økonomisk løsning med billigere, men gode alternativer til de kendte produkter, udtaler Bodil Olsen, sygeplejerske og med i den tværkommunale faggruppe, i pressemeddelelsen.

Aftalen består i alt af 293 varelinjer med flere varianter inden for hver produkttype, så brugernes forskellige behov kan imødekommes. Udover produktkrav er der også krav til bæredygtighed i aftalen.

Det forventes, at aftalen underskrives endeligt d. 20. november, skriver SKI. 

Om aftalen:

  • De tilsluttede kommuner er forpligtet til at købe urologiprodukter på aftalen, hvis de dækker borgernes behov.
  • Aftalen forventes at have en samlet værdi på 576 mio. kroner.
  • De indkomne tilbud er evalueret på pris. For både brugere, marked og kommuner er kvaliteten af urologiprodukterne et vigtigt parameter. Kvaliteten af produkterne er sikret gennem en lang række nøje definerede og ambitiøse kvalitetskrav, som produkterne skal leve op til.
  • Aftalen indeholder urologiprodukter inden for følgende hovedproduktkategorier: Engangskatetre, ballonkatetre, katetertilbehør, herunder kateterisationssæt, skyllevæske, kateterventil, kateterfiksering mm., urinposer, urinposefiksering, uridomer, analpropper, vaginalpropper og analskyl.
  • Aftalen indeholder en innovationsklausul, der gør det muligt løbende at tilføje miljømærkede produkter til sortimentet.

  • Derudover skal de køretøjer, leverandøren anvender, som minimum overholde Euronorm 5 og pr. 1. januar 2026 skal alle benzin- og dieseldrevne køretøjer som minimum overholde Euronorm 6.
  • Leverandøren skal derudover anvende transportemballage, der er lavet af genanvendeligt pap. Plast, der anvendes i forbindelse med emballage, skal være fri for PVC og anden klorbaseret plast.

Kilde: Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S - SKI

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093