23948sdkhjf

Urologiprodukter for en halv milliard sendt i udbud

Statens Indkøbscentral har sendt urologiprodukter for 576 mio. kr. i udbud. Udbudsmaterialet har blandt andet været i høring i kommunernes ældreråd for at sikre, at produkterne matcher behovene hos borgerne

65 kommuner skal fra næste år have ny leverandør af urologiprodukter.

Derfor har SKI - Statens Indkøbscentral netop sendt aftalen i udbud. Den omfatter urologiprodukter til samlet 576 mio. kr. 

Det skriver SKI i en pressemeddelelse.

Aftalen dækker urologiprodukter som katetre, katetertilbehør, urinposer, urinposefiksering, uridomer, analpropper og vaginaltamponer.

Flere fagpersoner har været med til at udforme aftalen.

- Gennem en kommunal ekspertgruppe med blandt andet kontinenssygeplejersker har vi arbejdet struktureret med, hvad aftalen skal omfatte og hvad produkterne må indeholde. Det er vigtigt for kommunerne og SKI at få en bred aftale, der både dækker kommunernes kvalitetskrav og prioriteringer og kan tilgodese borgernes individuelle behov. Derfor har vi haft løbende dialog med markedet samt patientforeninger og repræsentanter for brugerne gennem hele udbudsprocessen, udtaler udbudskonsulent i SKI, Henrik Østergaard i pressemeddelelsen.

Desuden har materialet til aftalen været i høring i kommunernes ældre- og handicapråd og i branchen ad flere omgange, skriver SKI i pressemeddelelsen.

- Vi har stillet ambitiøse krav til produkterne på aftalen, herunder specifikke krav til kvalitet og funktion, som ethvert produkt skal efterleve samt en række grønne krav. Aftalen indeholder samtidig en innovationsklausul, der gør det muligt løbende at tilføje miljømærkede produkter til sortimentet. Da vi allerede har stillet høje mindstekrav, der sikrer kvaliteten, vil de indkomne tilbud blive evalueret på pris, siger Henrik Østergaard.

Der vil blive tildelt én leverandør på aftalen. SKI forventer at kunne tildele kontrakterne medio januar 2024.

Det offentlige udbudsmateriale kan læses på Ethics. Fristen for at afgive tilbud er den 8. september 2023 kl. 13.00.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141