23948sdkhjf

Novo Nordisk investerer nyt tocifret milliardbeløb i dansk fabrik

Med det nye store beløb løber medicinalselskabets investering i anlægget op i 42 mia. kr. 800 nye job er på vej

Novo Nordisk annoncerer en ny stor investering i en udvidelse af produktionsfaciliteterne i Kalundborg.

Med start i år har medicinalselskabet planer om samlet at investere mere end 42 mia. kr. i anlægget. Medregnet i det beløb er udbygningen til 25 mia. kr., som blev annoncerede i februar.

Det nye beløb vil blive investeret over de næste seks år.

Den nye facilitet får en grundflade på 170.000 kvm. Den vil blive designet som en multi-produkt facilitet med fleksibilitet til at rumme fremtidige processer.

Byggeprojekterne vil blive afsluttet gradvist fra slutningen af 2025 gennem 2029.

- Den betydelige investering, der blev annonceret i dag, bekræfter vigtigheden af at udnytte vores eksisterende steder, herunder i Danmark, som hjørnesten ikke kun for den vækst, vi ser, men også for at udvide så hurtigt som muligt ved at udnytte al den infrastruktur, viden og kompetencer, vi allerede har, udtaler Henrik Wulff, koncerndirektør med ansvar for produktion, kvalitet og IT i Novo Nordisk, i en pressemeddelelse.

Med de mange milliarder vil Novo Nordiske skabe yderligere kapacitet på hele den globale værdikæde fra fremstilling af aktive farmaceutiske ingredienser (API) til emballering.

Projekterne forventes at skabe 800 nye job på faciliteterne, når byggeriet er færdigt, og faciliteterne er fuldt udstyrede. I byggefasen vil op til 3.000 eksterne medarbejdere blive ansat.

I løbet af de sidste to år har Novo Nordisk annonceret 40 mia. kr. i produktionsinvesteringer i Danmark. Novo Nordisk har også ansat cirka 1.100 medarbejdere inden for produktion i forbindelse med disse investeringer. 

Tidligere i år bekræftede Novo Nordisk, at koncernen afventer godkendelser til en ny produktionssted på Fyn, Danmark.

1.600.000 kvm

Novo Nordisks produktionsfaciliteter i Kalundborg blev etableret i 1969. I dag dækker faciliteterne et område på 1.600.000 kvm og har omkring 4.400 medarbejdere. 

I Kalundborg fremstiller Novo Nordisk produkter til behandling af fedme og diabetes samt flere biologiske lægemidler.

Siden årtusindskiftet og indtil 2020 havde Novo Nordisk investeret mere end 18 mia. kr. i produktionsfaciliteterne i Kalundborg. I 2021-22 annoncerede Novo Nordisk investeringer på yderligere 18 mia. kr., hvor der bygges fire nye produktionsfaciliteter og ombygges tre eksisterende faciliteter.

Kilde: Novo Nordisk

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109