23948sdkhjf

Særlig dansk model er efterspurgt over Atlanten

Modellen for offentlig-privat samarbejde i Danmark er noget, andre lande ser op til. For nylig var Erhvervsfyrtårn Life Science inviteret til New York for at fortælle om samarbejdet

Den danske life science-industri er stærk og kendt rundt om i verden.

Ifølge en analyse fra Erhvervsministriet har industrien aldrig stået stærkere. Danmark er blandt de førende nationer, når det gælder forskning, herunder mængden af life science-publikationer og kliniske forsøg relativt til befolkningstal, lyder det i analysen.

En af årsagerne til den succes er blandt andet det særlige offentlige-private samarbejde, som udlandet skeler til. Derfor var repræsentanter fra Erhvervsfyrtårn Life Science inviteret til New York for at fortælle om den danske måde at samarbejde på. 

Det foregik på Danmarks Generalkonsulat i selskab med bl.a. indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V). Det fortæller Danish Life Science Cluster i en pressemeddelelse.

– Der er brug for innovative løsninger og offentlig-private partnerskaber for at løfte sundhedssektoren, sagde ministeren bl.a. i sit oplæg, skriver Danish Life Science Cluster i pressemeddelelsen.

Lysende eksempel

Erhvervsfyrtårn Life Science blev skabt i kølvandet på Covid-19 for at sikre vækst og velfærd og er et initiativ fra Erhvervsministeriet. De første fokusområder i Erhvervsfyrtårn Life Science er Sund Vægt og Mental Sundhed.

I de første knap to år har Erhvervsfyrtårn Life Science engageret omkring 250 private virksomheder og skabt 35 forskellige innovationssamarbejder og projekter. Partnerne er virksomheder i alle størrelser, pensionskasser, videninstitutioner og de offentlige sygehuse, kommuner og sundhedsmyndigheder.

Ifølge direktør for Danish Life Science Cluster taler de første års resultater sit tydelige sprog.

- Erhvervsfyrtårnet er et lysende eksempel på, hvor langt vi kan nå, når de rette partnere samarbejder strategisk med et klart mål. På mindre end tre måneder blev partnerskabet bag erhvervsfyrtårnet formet, og vi mærkede en stor interesse i alle sektorer. Vi samlede interessenter på højeste politiske niveau, borgmestre, regionsformænd, rektorer for universiteter og administrerende direktører for førende virksomheder, udtaler Diana Arsovic Nielsen, direktør i Danish Life Science Cluster, som er ledende partner i Erhvervsfyrtårn Life Science i pressemeddelelsen.

I en film lavet af Lundbeck, Novo Nordisk og Erhvervsfyrtårn Life Science præsenteres det stærke danske life science-samarbejde på engelsk. Du kan se videoen via dette link.

Det var Lars Fruergaard, CEO i Novo Nordisk, der var den første formand i Erhvervsfyrtårnet, hvor hovedfokus var innovative løsninger i forhold til overvægt. Lundbeck har nu overtaget stafetten med Karin Jexner Hamberg i spidsen, og fokus i de kommende tre år er udvidet til mental sundhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078