23948sdkhjf

Rapport: Midt i grøn omstilling kan det her spænde ben for life science-industrien

Den danske life science-industri har mere fokus på bæredygtighed og digitalisering, viser en undersøgelse, men den viser også, hvor virksomhederne er udfordrede

Mindre spild i produktionen, fokus på at nedbringe energiforbrug og bæredygtige materialer.

Det er nogle af de indsatser, som danske life science-virksomheder har fået mere fokus på de seneste tre år. Det viser en ny rapport, udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Force Technology, lyder det i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen svarer 78 procent, at grøn omstilling er enten vigtig eller meget vigtig – et tal der i 2020 lå under 50%.

- Rapporten tegner et tydeligt billede af en dansk life science-industri, der er i fuld gang med the twin transition – altså arbejdet med digitalisering som middel mod en mere grøn og bæredygtig fremtid. Det er på alle måder den rigtige udvikling, der er i gang, godt hjulpet på vej af nye teknologier, data og bredt innovationssamarbejde med aktører fra hele life science værdikæden, udtaler Hanne Christensen, der er CEO i FORCE Technology i pressemeddelelsen. 

Undersøgelsen viser også, at virksomhederne har høj fokus på digitalisering; 85 procent af de adspurgte i undersøgelsen anser området som vigtigt eller meget vigtigt – i 2020 var det tal 87 procent. Også data fylder mere for virksomhederne og bliver brugt i hele produktionskæden til at optimere, dokumentere og følge en udvikling, viser undersøgelsen. Det er særligt simulering, robotteknologi, AI og machine learning, virksomhederne i benytter sig af. På den måde har data fået en højere værdi for virksomhederne sammenlignet med for tre år siden, skriver Force Technology i pressemeddelelsen.

Har samme udfordring

Men hvor fokus på den grønne omstilling er vokset hos virksomhederne, så tegner undersøgelsen også et billede af et område, hvor life science-industrien er stærkt udfordret.

Det fremgår nemlig af undersøgelsen, at rekrutteringsvanskeligheder er den største udfordring for industrien som helhed og for den enkelte virksomhed. Direkte adspurgt, svarer 51 procent af de deltagende virksomheder, at rekruttering er den største udfordring og blandt de mellemstore og store virksomheder er tallet oppe på ca. 70 procent.

Det er en udfordring, der tidligere har været debatteret, og som fra flere sider er blevet fremhævet som noget der bør have regeringens fokus i den kommende life science-strategi. Strategien forventes at blive offentliggjort til foråret næste år.

Undersøgelsen er lavet af FORCE Technology i samarbejde med: Danish Life Science Cluster, Lægemiddelindustriforeningen LIF, Medicoindustrien, DI Life Science, Knowledge Hub Zealand, Medicon Valley Alliance og Life Science Fyn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079