23948sdkhjf

Skub i samarbejde om at finde innovative løsninger til ældrepleje

Seks nye kommuner træder ind i landsdækkende samarbejde om at finde innovative løsninger, der bl.a. skal frigøre ressourcer i ældreplejen

Der bliver sat skub i udviklingen af nye løsninger, og samtidig går kommunerne i fælles dialog med markedet.

Det sker i et landsdækkende samarbejde, som Center for Offentlig-Privat Innovation (CO-PI) tidligere på året har lanceret sammen med Danish Life Science Cluster og Aabenraa Kommune, og hvor seks nye kommuner nu tilslutter sig.

- Hvis flere offentlige aktører beskriver samme behov, som i dag ikke er dækket af løsninger i markedet, vil leverandørerne i højere grad kunne se muligheder i at udvikle efter at dække disse behov, udtaler Anne Marie Berg, seniorprojektleder i CO-PI, i en pressemeddelelse.

Det er Tønder, Sønderborg, Ærø, Ringkøbing-Skjern, Favrskov og Vesthimmerlands kommuner, der tilslutter sig sig skaleringsprocessen, som skal frigive ressourcer i hjemmeplejen.

- Med øget brug af teknologier skaber vi attraktive arbejdspladser, hvor vi spiller hinanden gode, og vi samarbejder om de gode beslutninger ind i fællesskaber med borger og civilsamfund. Vi glæder os til at deltage i skaleringsprocessen og er spændte på at se, hvilke løsninger vi sammen finder frem til, udtaler Klaus Liestmann, direktør for Omsorg og Udvikling, Sønderborg Kommune.

-  I samarbejdet skal der ikke kun arbejdes på at finde de bedste teknologier, men det skal også kortlægges, hvad det kræver af organisationen at kunne varetage de opgaver som følger med de typer af teknologier. Vi ved at teknologier så som nødkald kræver meget - både ift. rette teknologi og organisering, udtaler Ulrik Johansen, direktør for Social og Sundhed, Favrskov Kommune.

Skaleringsprocessen skal finde nye løsninger på, gennem en ny organisering af opgaver, brug af teknologi og centralisering af responsfunktioner.

En skaleringsproces er en metode indført af CO-PI, der samler flere offentlige organisationer om en fælles udfordring.

Ved at gå i fælles dialog med markedet skaber de offentlige organisationer større skala i efterspørgslen. Derved kan private virksomheder hurtigere kan se en forretning i at udvikle de nye løsninger, der er behov for.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078