23948sdkhjf

Dansk Industri: Tænk over, hvordan man kan udbrede de teknologiske løsninger

I kølvandet på Robusthedskommissionens anbefalinger til at styrke sundhedsvæsnet, mener Dansk Industri, de teknologiske løsninger bør udbredes lettere til hele landet

Mere teknologi og flere innovative løsninger. 

Det er nogle af Robusthedskommissionens anbefalinger til at styrke sundhedsvæsnet, og dem bifalder Dansk Industri.

- Vi kan ikke fortsætte, som vi plejer i fremtidens sundhedsvæsen, ligesom vi ikke kan rekruttere os ud af problemerne. Derfor er vi nødt til at sætte ind på alle parametre, og for os er udbredelse af teknologi et væsentligt greb i værktøjskassen, siger Henriette Søltoft, vicedirektør i Dansk Industri og uddyber:

- Vi skal sætte turbo på de mange digitale løsninger, der allerede findes i dag. Derfor er det helt rigtigt, at kommissionen peger på at sikre ensartede incitamenter for sygehuse, praksissektoren og kommunerne til både at indkøbe og anvende de innovative teknologiske løsninger, så de kan komme ud at virke hos patienterne, lyder det fra vicedirektøren i en pressemeddelelse.

Dræber skaleringen

Når der politisk skal tages stilling til, hvordan man vil bruge anbefalingerne, mener Dansk Industri, man bør fokusere på, at der er en udfordring i, at man ikke får udbredt de gode teknologiske løsninger til hele landet.

- Der er tilsyneladende et større ønske - eller måske større prestige - i selv at ville opfinde den dybe tallerken frem for at gøre ligesom de andre, og det dræber desværre skaleringen af de gode løsninger. Det betyder, at patienterne skal vente længere på at få gavn af den nye effektive behandling eller den hurtigere diagnostik, og at sundhedspersonalet fortsat skal løbe stærkere, siger Henriette Søltoft.

Derfor mener Dansk Industri, det er vigtigt, at man tænker skalering ind fra start, når løsningerne udvikles, så udviklingen og implementeringen bliver mere behovsdrevet. Samtidig stiller DI sig kritisk overfor, at der ikke er mere konkret i anbefalingerne til, hvordan man skal finansiere de nye løsninger.

- At gå fra innovation og udvikling til drift er enormt vanskeligt for den enkelte afdeling eller organisation. Midlerne kan være svære at finde i stramme etårige budgetter, hvorfor det vil være klogt at etablere en årlig lånepulje til de forøgede initialomkostninger i forbindelse med udfordringsdrevne værdibaserede indkøb. Lånene vil kunne tilbagebetales over en 3-4 årig periode, når effekterne netop er begyndt at slå igennem, siger Henriette Søltoft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094