23948sdkhjf

GN Store Nord er udfordret på salget af høretelefoner

Salget af høretelefoner tyngede GN Store Nord i andet kvartal, mens forretningen for høreapparater gik frem.

GN Store Nord havde i andet kvartal succes med sine høreapparater, mens markedet forblev udfordrende i selskabets forretning for høretelefoner.

Det viser regnskabet for kvartalet onsdag aften.

GN's forretningsben GN Audio, hvor der udvikles og sælges høretelefoner og headset, fik et slag i omsætningen i andet kvartal med et fald på 20 procent på årsbasis.

Men selskabet fortsætter med at arbejde sig igennem udfordringerne, siger den administrerende direktør i divisionen, Peter Karlstromer, i regnskabet.

Omvendt stod det til i forretningen for høreapparater, GN Hearing, hvor omsætningen steg 12 procent sammenlignet med andet kvartal i 2022.

Her blev særligt høreapparatet Resound Omnia tungen på vægtskålen for den positive fremgang ifølge Gitte Aabo, administrerende direktør i GN Hearing.

- Markederne for høreapparater er stort set vendt tilbage til sunde vækstrater, siger hun i regnskabet.

I alt omsatte GN Store Nord for 4,4 milliarder kroner i andet kvartal, mens det i året forinden omsatte for 4,9 milliarder kroner.

Overskuddet endte på 43 millioner kroner, mens det i andet kvartal i 2022 var på 225 millioner kroner.

For hele 2023 venter GN Store Nord efter andet kvartal en organisk vækst i intervallet minus 4 til 2 for hele koncernen.

Tidligere var forventningen i spændet minus 5 til 7.

Organisk vækst er et udtryk for udviklingen i en virksomheds omsætning eller overskud fraregnet udsving i valutakurser og opkøb af virksomheder. Det kan dermed give et mere retvisende billede af, hvorvidt en virksomhed reelt vokser eller går tilbage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078